středa 8. dubna 2015

Návštěva z vesmíru, We'll Never Have Paris, McLintock!, Ulice zpívá, Bitva o Midway


Návštěva z vesmíru (It Came from Outer Space, 1953) - 80 %
Další z krásných ukázek toho, co skvělého se natáčelo v 50. letech. To je jednoduše zlaté období sci-fi, které nebylo ještě vysokonákladové, ale prostě jen chtělo ukázat hrozbu. Osobně kašlu na metafory studené války, protože tyhle filmy fungují skvěle i jako to, co jsou. Příběhy plné fantazie a paranoii, které disponují krásnými stařičkými, ale nenahraditelnými triky a efekty.

We'll Never Have Paris (2014) - 20 %
Jedinou skutečně zajímavou postavu tu má Zachary Quinto. Jenom on je skutečně vtipný, jinak je to přehlídka těžko uvěřitelných a těžko snesitelných charakterů. Hlavně sám Simon Helberg, který napsal scénář a dělal i spolurežiséra, ukazuje, že tohle opravdu není herectví, kterým by měl prorazit. Hloupá komedie s opravdu debilním závěrem.

McLintock! (McLintock!, 1963) - 70 %
John Wayne a Maureen O'Hara si tady skvěle sedli a je pěkné vidět, jak jsou na sebe celou dobu nabručení, aby pak nakonec mohlo dojít k tomu, že se dají dohromady. Ten úplný závěr je možná až moc rychlý, ale její úprk městem to alespoň trochu vynahrazuje. Je to místy až moc groteska, ale nevadí to, ten John Wayne tam sedí.

Ulice zpívá (1939) - 65 %
Mně se to pořád hodně líbí, i když je pravda, že ten příběh mě zase tolik jako celek nezaujal. Bylo mi celkem jedno, jak to mezi mladými dopadne, protože mi šlo hlavně o to, že se pánové Burian a Marvan budou neustále do sebe navážet a budou se pošťuchovat. Některé vtipy jsou opět naprosto bombastické. Káva v tomhle filmu prostě kraluje.

Bitva o Midway (Midway, 1976) - 60 %
Takový ten klasický válečný americký film, který mě nějak moc nebere. Jsou zde skvělí herci, kdy mě překvapil Henry Fonda, který tu pro mě hodně zestárnul (nedávno jsem viděl filmy, kde byl přece jen mladší), ale nejvíce zaujal Charlton Heston. Přece jen měl hlavní roli. Skoro jsem si myslel, že na boje nedojde, protože první hodina je celkem o ničem, spíše vztahová, ale ono se to nakonec povedlo. Ten konec ale až tak klasický není a zaujal.

Žádné komentáře:

Okomentovat