neděle 26. dubna 2015

Vinnetou a míšenka Apanači, The Telegraph Trail, 451°Fahrenheita, Old Firehand, Texas Terror


Vinnetou a míšenka Apanači (Winnetou und das Halbblut Apanatschi, 1966) - 60 %
Ten příběh je celkem slabý, ale jen to, že v dalším filmu vidíte Vinnetoua a Shatterhanda vedle sebe, je celkem povznášející skutečnost. Samozřejmě za předpokladu, že máte postavy rádi. Nejvíce mě ale zaujala postava Götze Georgeho, který tu hraje výborně a je to v podstatě on, kdo film táhne trochu nahoru všemi silami. Apanači je taková hezounká.

The Telegraph Trail (1933) - 60 %
Pokrok nezastavíš a také na Divoký západ musí přijít vynález telegrafu. Jsou s tím ale trochu problémy, a tak se musí náš hrdina, samozřejmě s tváří Johna Wayne, postavit všem překážkám, které před ním vyvstanou. On je prostě archetypálním hrdinou a dobře se na něj dívá, i když tyhle role ve 30. letech jsou jedna jako druhá.

451° Fahrenheita (Fahrenheit 451, 1966) - 80 %
Co se stane, když začneme nenávidět knihy a budeme je zakazovat? No, nejspíš dojde na to, že si uvědomíme, že bez kultury, bez umění nemůžeme existovat, že umění je to, co nás utváří, co nás nutné přemýšlet a co je schopné nás přimět žít. Nejen nás, ale celou společnost. Skvělé poselství podané smysluplnou cestou. Za tohle podání se Bradbury nemusel stydět.

Old Firehand (Winnetou und sein Freund Old Firehand, 1966) - 40 %
Docela by mě zajímalo, proč si museli scénáristé vymýšlet zrovna tenhle příběh a nezkusili ještě něco jiného použít. Old Firehand není úplně špatná postava, ale nějak moc nevyniká. Vinnetou je tu opět jen jako vedlejšák a jeho role není nic skvělého. Ostatní postavy jsou v podstatě vypustitelné a ani Nšo-či nějak moc nepotěší.

Texas Terror (1935) - 70 %
Když vás křivě obviní, je to celkem problém, ale jste sami přesvědčeni o tom, že jste zabíjeli, je to celkem zapeklitá situace, protože ani nemáte snahu se obhájit. Díky příběhu, který se alespoň trochu odlišuje a který přiměl Johna Waynea, aby se nechal zarůst, se mi tenhle film celkem zamlouval a bavil mě.

Žádné komentáře:

Okomentovat