pondělí 6. dubna 2015

When Worlds Collide, Špinavý prachy, Vice, Utrpení mladého Boháčka, The Long Voyage Home


When Worlds Collide (1951) - 65 %
Jak se připravit na to, když má být země zničena? Michael Bay pozve pár těžařů, ale tvůrci snímku "When Worlds Collide" se rozhodnou vybrat pár těch, kteří budou moct začít jinde, protože záchrana není možná. Tady se do popředí krásně dostává ta společenská a nakonec i filosofická, potažmo náboženská rovina.

Špinavý prachy (The Drop, 2014) - 80 %
Tak je fakt, že jsem tohle opravdu nečekal. Nejprve mě překvapilo, v jakém tempu se to celé odehrává a jak jsou tomu přizpůsobeny herecké výkony. Jenže pak mě poetika tohohle filmu, který překvapivě graduje v ne až tak očekávaný zvrat, dostala. navíc Noomi Rapace je tu prostě krásná a já už jí tak dlouho nikde neviděl...

Vice (2015) - 10 %
Tohle je hodně velký průser a já jsem přemýšlel o nějakém ještě horším hodnocení. Že už jsem moc možností neměl... Bruce Willis odmítne třetí "Expendables", protože mu nedali dost peněz, pokud je to pravda, a pak hraje v tomhle sci-fi, kde se o technologiích jenom mluví, ale ve skutečnosti robota ani na chvíli neuvidíte. Strašné dialogy, nablblá zápletka, no děs a hrůza.

Pro mě velké překvapení, což mám z toho, že české filmy znám tak málo. Pavel Landovský je tu naprosto skvělý, přirozený, stejně jako Regina Rázlová. Ta je dokonalá. Stellinka svou roli zvládla přesně, jak bylo potřeba, a vy před sebou máte zajímavou konverzační romantiku, která je komická i tragická, ale přitom ty emoce, jako kdyby byly potlačeny, samozřejmě úmyslně postavou Landovského.

The Long Voyage Home (1940) - 55 %
Tenhle film klidně mohl být nominován na tolik Oscarů, ale stejně už je v dnešní době prostě zastaral. Jsou zde možná až zbytečně dlouhé některé scény, které nakonec ani neukazují to, co původně mají. Chlapi, kteří mají život docela na nic a nejsou už ani schopni se pořádně mezi sebou domluvit, i když jim nic jiného nezbývá.

Žádné komentáře:

Okomentovat