neděle 12. dubna 2015

Top Five, Hercule Poirot: Tragédie v Marsdonu, Vrať se do hrobu!, Pals of the Saddle, Vrchní, prchni!


Top Five (2014) - 60 %
Není to taková sranda, jak jsem si myslel, stejně jako není snímek objevný tak, jak by si asi přál. Chrisovi se nemůže vzít, že ty charaktery měl načrtnuté skvěle, některé situace byly naprosto parádní, ale jako celek je to jen film, který se tváří zajímavě, ale ve skutečnosti je to jen jedno takové nahlédnutí do života jednoho herce, ať už fiktivního, nebo ne.

Hercule Poirot: Tragédie v Marsdonu (Agatha Christie's Poirot: The Tragedy at Marsdon Manor, 1991) - 90 %
Parádní díl, který nadchne hlavně hororovou atmosférou. Ta se prostě povedla a až do konce je to správně temné. I když tušíte, že má všechno naprosto realistický základ, stejně se neubráníte tomu, abyste nezačali přemýšlet o tom, že jsou ti duchové skuteční a že na tom strašení něco bude. Pořád si to zároveň udržuje poirotovský humor.

Vrať se do hrobu! (1989) - 60 %
Je to film, který má myšlenky a který se snaží něco říct, ale to, co říká, mi prostě nesedlo. Tohle není pohled na svět, která bych sdílel, a to ani ve svých téměř třiceti letech. Asi především z toho titulu mi to moc nesedlo a nebavil jsem se a ani jsem příliš nesouzněl s jednotlivými postavami a s jejich motivacemi. Nelze tomu ale vzít, že nápady scénář má.

Pals of the Saddle (1938) - 60 %
Tyhle waynovské jednohubky jsou celkem fajn a musím říct, že mě to docela baví. Takové to koukání na neděli, kdy nevíte, co s časem. Je to navíc krátké. Tenhle příběh je zrovna i docela dobrý a dovede zaujmout, protože je do toho ještě zamotána vláda, apod. Trochu moc možná zamotané, ale ne zase tolik.

Vrchní, prchni! (1980) - 95 %
Legendární komedie, kterou jsem nikdy asi celou neviděl. Tedy až doteď. Je to nádherná svěrákovina která se pyšní hláškami, jež budete znát, i když jste film neviděli. Těžko se tomu dá něco vytknout, protože i ten konec k tomu sedí. Přece takového člověka nenecháte jen tak uniknout. Hromadná scéna běhu vrchních je výborná.

Žádné komentáře:

Okomentovat