úterý 7. dubna 2015

Invaders from Mars, Váňa, Legenda o ztraceném, Viditelný svět, The Man from Monterey


Invaders from Mars (1953) - 70 %
Ten začátek je naprosto skvělý, protože to je skutečně krásně ukázáno to, jak vlastně může nebezpečí číhat všude, že napadený může být kdokoli. Druhá polovina už tak výborná není, ale přece jen ty pozitivnější dojmy převládají. Krásná ukázka toho, co bylo v padesátých letech točeno, navíc v tomhle případě i v barvě. Sci-fi béčka o únoscích těl jsou prostě parádní téma.

Váňa (2012) - 50 %
Dokument to není dobře natočený, jsou tam špatné zvukové stopy, je to tak zvláštně poskládané, že to sice vypadá, jako kdyby to mělo gradaci, ale ve skutečnosti ji to nemá. Osobnost Josefa Váni ale celkem hodně zachraňuje a divák se alespoň pobaví, protože je vidět, že on prostě zůstává svůj. To úvodní audio s vámi ale zamává.

Legenda o ztraceném (Legend of the Lost, 1957) - 75 %
John Wayne a Sophia Loren jsou skvělá kombinace a je na jejich postavách krásně vidět, jak si hledají k sobě cestu, až ji nakonec naleznou. Místy hravé, ke konci pak silně, možná až moc, divadelně emotivní. Ale nějak mi to nevadilo. John Wayne zase ukazuje svou klasickou postavu, ale já mu ji zase jednou žeru.

Viditelný svět (Viditeľný svet, 2011) - 50 %
Ten film se strašně moc chce tvářit jako psychologický thriller, ale jednotlivé postavy jsou stejně jen pouze karikatury. Nějak nechápu, proč by někdo měl vůbec milovat Trojanovu postavu, protože je prostě divná a divně se chová celou dobu. Nesnaží se na nikoho něco hrát, prostě je děsivý introvert neustále. Proč by mu měl někdo důvěřovat? Strašně mi to šustí papírem. Ale určitá atmosféra se tomu vzít nemůže.

The Man from Monterey (1933) - 60 %
Celkem zábavný film, který je sice westernem, ale spíš je to taková ani ne hodinová hříčka o tom, kdo si koho vezme. John Wayne je tu jako takový dohlížitel a našeptávač, který nakonec zajistí, aby ke všemu došlo tak, jak si srdce žádá. Je hlavní postavou, ale má trochu jinou roli, než jak jsme zvyklí. Sedí mu to.

Žádné komentáře:

Okomentovat