středa 15. července 2015

Gepard, Hercule Poirot: Poslední víkend, Road Wars, Dračí srdce 2, Na kolejích čeká vrah


Gepard (Il gattopardo, 1963) - 80 %
Velkolepý a skutečně krásně nasnímaný film, který má úchvatné barvy, jež nebyly pro italskou kinematografii tak typické a přitom jí tolik slušely. Není to ale přitom velké drama, je to pořád drama lidské, kdy je zaměřeno na jednotlivé postavy a na tom, jak se mění jejich osudy a jak se musejí oni sami měnit.

Hercule Poirot: Poslední víkend (Agatha Christie's Poirot: The Hollow, 2004) - 75 %
Jeden z těch trochu slabších dílů, které jsou pořád nesmírně nadprůměrné. Je zvolen trochu jiný styl vyprávění, příběh se ke konci snaží být o něco akčnější, zajímavější, nápaditější, a celkem se mu to daří, i když ne dokonale. Jako kdyby divákovi trochu něco unikalo. Velmi dlouhý úvod, který je možná mírně na škodu.

Road Wars (2015) - 50 %
Takový hezký průměr, který nadchne hlavně ty, kdo mají rádi zombie tématiku a postapokalyptické světy. Není to nic světoborného, jsou zde celkem ucházející postavy, příběh není tak nápaditý, jak by člověk chtěl, ale dá se na to celkem bezpečně koukat, aniž by se člověk nepříjemně ošíval a měl z toho celého negativní pocit.

Dračí srdce 2 (Dragonheart: A New Beginning, 2000) - 30 %
Tohle mi opravdu moc nedalo. Není to dobré jako fantasy a ani jako akční film. Je to takové klasické nepříliš pěkné béčko, které nám ukazuje, že Slovensko je sice pěkné, ale nic moc se tam nenatáčí, a to ani v americké produkci. Drak celkem potěšil a na to, že se jedná o levný snímek, tak vypadal celkem dobře.

Na kolejích čeká vrah (1970) - 75 %
Někdy mě překvapí, jak dobré filmy tu máme schované. Nebo schované, spíš je to tím, že jsem na ty české a československé prostě dlouho nekoukal. Jiří Sovák tu naprosto skvěle hláškuje, i když myslím, že Rudolf Hrušínský, který Kalaše většinou hrál, mohl být v tomhle ohledu ještě lepší. Měl bych někdy dohnat. Překvapivě ani děj nebyl vůbec špatný a jsou zde výborné momenty.

Žádné komentáře:

Okomentovat