pondělí 20. července 2015

Sluha, Two Scoops, Hlasy, The Nutty Professor, Two Men in Town


Sluha (The Servant, 1963) - 75 %
Zajímavý film, který se nevyvíjí tak, jak byste si mysleli. Nejprve to vypadá, že to bude možná i komedie o tom, jak bude sluha pomáhat pánovi, ale hodně rychle se to mění v thriller, kdy nevíte, co od sluhy všechno čekat. Ale ani tohle není něco, co by vám snímek skutečně dal, protože tohle je mnohem existenciálnější. Má to potenciál, abyste v tom po každém zhlédnutí objevili něco nového.

Two Scoops (2013) - 50 %
Tohle už je přece jen moc velká blbina na t, aby se mi to opravdu líbilo. Od Rodrigueze je ale hezké, že se snaží dostat více do kontaktu s fanoušky a nebrání se ani experimentálním formám natáčení, jako tady v případě BlackBerry. Opět to má příběh, opět je to ujeté, ale kvalitativně to prostě není nic moc.

Hlasy (The Voices, 2014) - 85 %
Tak tohle mě docela dostalo. On už ten plakát je celkem zajímavý, obsazení také, protože Ryana i Annu mám strašně rád, ale že něco takového natočí Marjana Satrapi... No překvapený jsem byl velmi, ale také velmi potěšený. Kouzelně brutální a absurdní film, který mi ale vlastně přišel docela normální a v tomhle ohledu i krásný.

The Nutty Professor (2008) - 40 %
Trumfem tohoto filmu je skutečnost, že si Jerry Lewis alespoň hlasově zopakoval svou roli, ale tentokrát v podobě dědečka, který pomáhá svému vnukovi. Celé se to odehrává v budoucnosti, je to animované sci-fi, které je graficky slabé a příběhově nenápadité. Naštěstí to rychle uteče a vy se můžete soustředit na něco zajímavějšího.

Two Men in Town (2014) - 70 %
Forest Whitaker podává další ze svých výborných výkonů, což je jednoznačně ozdoba tohoto filmu, který je remakem staršího francouzského kusu. Je to dobře rozehráno, ale k cíli to jde způsobem, který je až moc přímočarý a až moc jasný. Najednou to ztrácí cit a to, co je rozehráno, je jen hrou, ničím jiným. Nakonec mi to přišlo moc vykořeněné z reality a moc centrované na herce.

Žádné komentáře:

Okomentovat