pondělí 13. července 2015

Velký útěk, The Forger, Adormidera, Avengers: Age of Ultron, Gallipoli


Velký útěk (The Great Escape, 1963) - 90 %
Velkofilm, který v sobě má všechno. Velký příběh, kde je obrovské množství postav, které se vám dokážou dostat pod kůži. Drama i humor, tragédi i úlevu. Na konci pravda vyznívá docela temně. A přitom se všechno odehrává na relativně malém prostoru. Tomuhle snímku je máloco vytknout. Rozhodně stojí za zhlédnutí.

The Forger (2014) - 60 %
Travolta patří k mým oblíbencům, a tak jsem si tenhle film, kde hraje dramatickou postavu - a hraje ji docela dobře - celkem užíval. Ten scénář není dokonalý, je takový prvoplánově emotivní, ale ono se v těch vyhrocených momentech docela drží ty emoce a zbytečný patos držet na uzdě. Fajn snímek, ale asi ho rychle zapomenu.

Adormidera (2013) - 50 %
Má to sem tam docela dobré souboje, příběh není až tak špatný, jak by se po prvních minutách zdálo, a nakonec celkově, filmově to není až tak zle zvládnuté. V konečném důsledku tedy celkem ucházející, průměrný film, který vás nijak nevytrhne, ale vlasy si škubat nemusíte, když se rozhodnete na něj kouknout.

Avengers: Age of Ultron (Avengers: Age of Ultron, 2015) - 60 %
Tak už je to tady. Moje únava z komiksových superhrdinů už se projevila i při sledování tohoto blockbusteru. Je to opakování toho, co bylo vytvořeno v jedničce, akorát je tu navíc skvěle nadabovaná postava Ultrona, která je ale celkově pěkně zbytečná. Tedy kromě toho, že musela udělat pořádnou díru do země a zabít jednu postavu, která se mi jako jedna z mála zdála zajímavá. Vztahově nudné, protože to nikam nevede, nejsvětlejším momentem je Elizabeth Olsen, která tady svůdností a krásou směle strčí do kapsy Scarlett. Doufám, že u dalších filmů se budou tvůrci více snažit, protože tohle je jen hrocení pixelů.

Gallipoli (Gallipoli, 1981) - 75 %
Výborný australský film, který především ukazuje sílu toho, když má scénář velmi dobře napsané postavy. Nejde ani tak o to, co se děje, ale primárně o to, že postavy poznáte. Stávají se naprosto zásadním prvkem a díky nim ty momenty, které jsou v tomhle kontextu historické, můžete prožít skutečně silně.

Žádné komentáře:

Okomentovat