sobota 4. července 2015

Dané slovo, Hercule Poirot: Vražda Rogera Ackroyda, Cut Bank, Projekt A 2, Shorts


Dané slovo (O Pagador de Promessas, 1962) - 80 %
Hodně krutý film, který ukazuje, že víra je pokrytectví, ale tak to je celkem normální zjištění. To, jak je příběh podán, to je skutečně zajímavé martyrium, takové moderní pojetí kalvárie, které je v brazilském prostředí o to silnější, že země je přece jen více věřící, než třeba ta naše. U poslední scény prostě nejde jen tak nevzrušeně sedět. Udělá na vás dojem.

Hercule Poirot: Vražda Rogera Ackroyda (Agatha Christie's Poirot: The Murder of Roger Ackroyd, 2000) - 80 %
Trochu mě mrzelo, že ta specifická forma románu se do filmu vlastně nedostala, ale ono to ani tak nic nemění na tom, že tohle je příběh, který je zajímavý a v němž Hercule Poirot nic neztrácí na síle, i když se rozhodl, že se odebere na odpočinek. Ten mu stejně není dopřán, a tak má před sebou velmi zajímavý případ.

Cut Bank (2014) - 40 %
Kdyby to nemělo tak podivný scénář, který se snažil být až moc komplikovaný, tak je to celkem dobrý, venkovský thriller, který má zajímavé postavy. Například pošťák Bruce Derna je výborný, šerif Johna Malkoviche také. Jenže i když je vrah také docela zajímavou postavou, celé je to vedeno ke konci, který prostě nebaví. Nakonec ani ten průběh není velká zábava.

Projekt A 2 ('A' gai wak 2, 1987) - 60 %
Ani druhé pokračování mě nijak zásadně nedostalo, ale musím říct, že jsem se místy docela bavil. Když se na Jackieho Chana koukáte, je jeho herectví prostě nakažlivé a on vás dokáže strhnout. Je neskutečně živelný, lítá jako míč, je výborný. Jenže ani tentokrát mě prostředí nějak zásadně nenadchlo a já jsem si film prostě nedokázal naplno užít.

Prckové (Shorts, 2009) - 55 %
Další Rodriguezova rodinná blbina, která je místy strašná, ale které se nemůže vzít, že je zajímavě vyprávěna, má dobré triky a spoustu ujetých nápadů, které vás mohou strhnout. Některé postavy jsou až moc velké karikatury, ale u těch dětí to jde a jejich interakce je výborná. Navíc díky posunu technologií je tohle koukatelné i přes digitální triky. A pak je tu ještě Kat Dennings...

Žádné komentáře:

Okomentovat