pátek 10. července 2015

Pasažerka, Shaft v Africe, Street Fighter: Legenda z Hong Kongu, Territory 8, 7 trpaslíků


Pasažerka (Pasazerka, 1963) - 75 %
Ano, hodnotit pouze část filmu, který zůstal navždy nedokončený, je těžké, ale přece jen, tady je strašně moc vidět, jaký potenciál to mělo a jak silné dílo mohlo vzniknout. Už jen to, co bylo natočeno a zachováno, je nesmírně silné a jen v málo filmech najdete tak silné scény z koncentračního tábora, aniž byste skutečně viděli to, co se dělo. Méně je více, zde funguje dokonale.

Shaft v Africe (Shaft in Africa, 1973) - 65 %
Ani v tomhle případě to není až tak velká zázrak, ale přece jen to má něco do sebe, má to trochu hlubší sociální podtext a navíc velmi dobré postavy na všech postech. Jinak je to ale trochu umorousané a trvá, než se dostanete k těm skutečně zajímavým momentům, které vás dostanou a které si budete pamatovat.

Street Fighter: Legenda z Hong Kongu (Street Fighter: The Legend of Chun-Li, 2009) - 50 %
Ale jo, je to blbé béčko, jednoduché, které nemá moc dobré postavy, ale nemyslím si, že by to bylo až tak hrozné. Prostě takový klasický americký průměr, který vám vůbec nic nedá, ale když u toho vypnete, tak se možná i budete trochu bavit. Já jsem u toho rozhodně nijak netrpěl a sem tam jsem se i pousmál.

Territory 8 (2013) - 35 %
Na první pohled film, který neměl k dispozici moc velký rozpočet a nakonec ani moc velký talent, který by se projevil v zajímavém příběhu. V konečném důsledku tak dostáváte něco, co chce být sci-fi, ale to, co zde maximálně oceníte, to je snaha. A právě hlavně za snahu dávám hodnocení, jaké dávám. Měl jsem pocit, že tvůrci mají, co říct, ale pořádně ještě neví jak.

7 trpaslíků (Der 7bte Zwerg, 2014) - 40 %
Klasická pohádka o Sněhurce a sedmi trpaslících, akorát že k tomu jsou zpěvy, které jsou nové a celkem snesitelné, hlavně proto, že jsou takové celkem líbivé. 3D animace je tady spíše na úkor filmu než k jeho užitku, protože je až moc vidět, že tohle rozhodně není ta propracovaná, do detailu promakaná, ale poměrně nudná a plochá.

Žádné komentáře:

Okomentovat