sobota 11. července 2015

Hud, Ranhojič, Street Fighter: Assassin's Fist, The Barber, Kluk od vedle


Hud (Hud, 1963) - 80 %
Výborný modernější western, který ukazuje, jak to také může dopadnout, když je člověk neoblomný, když si za každou cenu musí stát za svým a nepustí si nikoho k tělu. Herecky je to skutečně naprosto vytříbené, což jen dokazují nominace téměř všech herců, kteří se zde objevují ve výrazných rolích. Western jde různě a i tohle je cesta.

Ranhojič (The Physician, 2013) - 70 %
Dobrý film, který ani nemusí tolik zaujmout tím, co vypráví, i když jsou zde zajímavé momenty, ale tím, co se odehrává pod povrchem a postupně vystupuje na povrch. Ten boj vědy a náboženství je možná zajímavější než život hlavního protagonisty, i když sem tam má hodně navrch. Velkolepé, emotivní a lidské, přesto mi to dech úplně nevyrazilo.

Roztahaná meditace o dvou mladících, kteří se mají stát hrdiny, ale nejprve spolu musí bojovat Nebo tak něco. Je to neskutečně rozvláčné, ale přitom to v sobě nemá ani jednu hlubokou myšlenku, která by mohla být předána. Jsou tu pěkné exteriéry, ale to je opravdu tak všechno. Nechápu, jak tohle mohlo jít ven nejprve jako seriál, protože kdo by to sledoval až do posledního dílu, když v těch předchozích se nic neděje?

The Barber (2014) - 50 %
Kdyby to nemělo ten očekávaný konec, který je prostě jen úlitbou tomu, že dobro musí za každou cenu zvítězit, i když tady má ambivalentní polohu, líbilo by se mi to mnohem více. Scott Glenn byl do role vybrán skvěle a vyloženě si jí užíval. Já jsem si jeho pana tajemného užíval také, ale ten jeho mladý kolega za moc nestál.

Kluk od vedle (The Boy Next Door, 2015) - 20 %
Nudný předvídatelný film, kde jste se mohli těšit jen na to, že uvidíte J.Lo nahou, ale ani to se vám vlastně nakonec pořádně nepoštěstí, protože si užíval jen ten šmejd, co s ní natáčel. Nakonec mě více potěšila přítomnost Kristin Chenoweth, kterou mám od dob, co jsem viděl úžasné "Pushing Daisies" nesmírně rád.

Žádné komentáře:

Okomentovat