pátek 3. července 2015

Mandžuský kandidát, Projekt A, Robot Overlords, Russell Madness, Drsnej Shaft


Mandžuský kandidát (The Manchurian Candidate, 1962) - 80 %
Politické drama, které úchvatně zachytilo dobu a následující roky. Je to drama, které bude aktuální a aktuální zůstane. Vymývání mozků jako prostředek k tomu, aby byly dosaženy cíle, které člověk chce. Neschopnost, s tím něco udělat, protože lidskost vítězí. Lidskost je v tomhle směru prostě jen nepochopení reality. A vede to samozřejmě k fatálním důsledkům.

Projekt A ('A' gai wak, 1983) - 60 %
Pro mě celkem průměrný Jackie Chan, který je sice našlápnutý tím, jak se pořád něco děje, jsou zde skvělé kaskadérské kousky, ale jako komedie mě to docela nudilo. Mám Jackieho pojetí akčního filmu rád, ale tady ani tak akce v některých případech nestála až tak moc za moc. Ty jeho tanečky jsou někdy prostě unavující.

Robot Overlords (2014) - 40 %
Zase tak hrozné mi to nepřišlo. Velká podívaná to není, ale některé scény jsou dobré. I když nevím, proč to nemohlo být trochu drsnější. Když už se bere takové téma, možná je přítomnost dětí přece jen trochu kontraproduktivní a sci-fi pak vyzní prostě jako pohádka pro děti. A tím tenhle film je, ničím jiným.

Russell Madness (2015) - 40 %
Takový klasický rodinný film, který má bohužel mluvící zvířátka, což je něco strašného. Nemluvě o tom, že tenhle Jack Russell podle všeho umí lítat. Wrestling má rád, ale v tomhle podání je to prostě až moc dětinské, až moc krásné a finále až moc pozitivní. Postavy ale překvapivě nejsou tak nesnesitelné, jak by být mohly.

Drsnej Shaft (Shaft, 2000) - 60 %
Samuel L. Jackson se na tuhle roli skvěle hodí, i když už to nemá ten punc 70. let a blaxploitation. Tohle je prostě normální moderní akční film, kde je v hlavní roli celkem drsná postava, u které si přejete, aby byla ještě o něco drsnější. Těch hlášek tu zase tolik není, ale příběh je celkem pěkně zamotaný, i když vrcholí očekávaným způsobem.

Žádné komentáře:

Okomentovat