úterý 14. července 2015

Chodba šoků, Hercule Poirot: Smrt na Nilu, Zocelovací kúra, Ledová zkáza, Midnight Sex Run


Chodba šoků (Shock Corridor, 1963) - 80 %
Nesmírně jednoduchý příběh, na první pohled, kdy novinář jde do blázince, aby zjistil pravdu o jednom úmrtí. Už od začátku se dá tušit, jak to vlastně dopadne, ale to vůbec nevadí, protože tady je ta cesta neskutečně zajímavá a nápaditá. To, jaké postavy zde jsou, jaké scény se s nimi odehrávají, to je naprosto jedinečné a snadno se vám to vryje do paměti.

Hercule Poirot: Smrt na Nilu (Agatha Christie's Poirot: Death on the Nile, 2004) - 85 %
Klasický poirotovský příběh, který v tomhle provedení možná není až tak dokonalý, ale stejně baví. Tady už je strašně vidět, že Poirot přešel k trochu modernějšímu pojetí, a to například ve smyslu brutality, která je v tomhle filmu o poznání vyšší. Trochu mě mrzí, že se vytratil humor, ale i ta vážná linka tomu sedí.

Zocelovací kúra (Get Hard, 2015) - 30 %
Je to taková klasická současná komedie. Celkem dobrý nápad, hodně ksichtění se a přehrávání, což se v případě Ferrella a Harta v podstatě vyžaduje, a nakonec jen takové neuspokojivé sblížení obou postav. Ten potenciál, který zde byl, mi jednoznačně přijde nevyužit, což je podle mě docela pořádný problém. Humorné je to opravdu jen málo.

Ledová zkáza (Cristmas Icetastrophe, 2014) - 20 %
Hodně slabé, trikově nedotažené a ani ten nápad není nijak moc originální, stejně jako nejsou originální postavy, které byste zde měli sledovat. Hezky se na ně nekouká, nejsou zde nějaké výrazné krásky, ani příběh není ani trochu promyšlený, prostě béčko, na které jsou zrovna neměl náladu. Někoho by to mohlo zaujmout.

Midnight Sex Run (2015) - 20 %
Tenhle film by podle všeho měl být komedie, což rozhodně není na první pohled jasné. No dobře, ta zápletka má komediální nádech - dvěma mužům jsou uneseni jejich otcové chlapíkem, kterému tihle dva ublížili v minulosti. Jejich úkolem, aby zachránili své otce, je dostat do postele takové ženy, na které vyděrač ukáže. Ne, není to ani akční, ani komediální a nakonec ani zajímavé.

Žádné komentáře:

Okomentovat