středa 29. července 2015

Evangelium sv. Matouše, Spud 2: The Madness Continues, Just Before I Go, Kurt Cobain: Montage of Heck, Včelka Mája


Evangelium sv. Matouše (Il vangelo secondo Matteo, 1964) - 60 %
Krajina je nádherná, prostředí vypadá skoro autenticky a vlastně i ta černobílá kamera tomu docela sluší. Nic to nemění na tom, že je to snímek velmi zdlouhavý a že si myslím, že jsou lepší díla, která se věnují Ježíšovu osudu. Osobně stavím "Umučení Krista" mnohem výše než tohle dílo, které se snaží jít hlouběji.

Není to už tak moc dobré jako jednička, přece jen to kouzlo maličko vyvanulo, ale zase ne tolik, aby film vůbec nebavil. Ty postavy jsou pořád fajn, mají nové výzvy a jsem hlavně rád, že se podařilo splašit znovu všechny herce. Hezká komedie, která není nijak náročná, ale není ani zbytečně hloupá a povrchní.

Just Before I Go (2014) - 70 %
Musím říct, že mě Courteney Cox velmi mile překvapila a ukázala, že není jen zajímavou herečkou - i když pro mě bude navždy jen Monicou z "Přátel"- tak je i dobrou režisérkou, která tenhle film zvládla s přehledem a dala nám dramatický romantický příběh, který není patetický a má v hlavní roli skvělého Seanna Williama Scotta.

Nejsem fanoušek Nirvany a jejich hudbu jsem nikdy nevyhledával, v jedné době jsem ji dokonce docela nesnášel. To už pominulo a jejich písně mohu poslouchat. Tenhle dokument je ale naprosto skvělý. Výborná ukázka filmařiny a toho, když si někdo dá opravdu práci s formou a střihem a poskládá materiály natočení přímo dokumentovaným nebo jeho blízkými, s materiálem, který je vytvořen pro film. Neskutečná přidaná hodnota je například v animovaných pasážích. Takhle si představuji skvělý dokument.

Včelka Mája (Maya the Bee Movie, 2014) - 50 %
Rozhodně se to ani trochu neblíží tomu, co jsme sledovali jako děti v televizi. To byl seriál s kouzlem, který mě opravdu bavil. V tomhle vydání je to prostě jen průměrný 3D animák, kterých je v současné době poměrně hodně a nějak moc se od sebe neodlišují. Nejzvědavější jsem byl na to, jak budou postavy ve 3D vypadat, a tímto byla moje zvědavost ukojena.

Žádné komentáře:

Okomentovat