čtvrtek 16. července 2015

Sucho, Dračí srdce 3: Čarodějova kletba, See You in Valhalla, The Hacker Wars, The Humbling


Sucho (Vidas Secas, 1963) - 70 %
Takový neorealismus pobrazilsku, kdy se skutečně setkáváme s chudobou, která má mnoho podob, ale zároveň není zobrazována jako něco, co by mělo být nutně vymýceno. Ti lidé, kteří jsou zde ukázáni, žijí svoje životy, ale nevypadá to, že by si stěžovali. Jsou rodina a to je na tom pořád krásné a zajímavé.

Dračí srdce 3: Čarodějova kletba (Dragonheart 3: The Sorcerer's Curse, 2015) - 60 %
Trikově je tohle paráda na to, že to není až tak finančně náročné - myslím že to nestojí desítky miliónů. Ten drak prostě vypadá dobře a celkem se tam hodí. Navíc Ben Kingsley má výtečný hlas. Dvojka byla taková levná blbina, která se snažila spíš o humor, tohle je akční jízda, která má sem tam nějaký vtípek, ale je to laděno spíše do vážné roviny, no alespoň dospělejší, a je to celkem dobré.

See You in Valhalla (2015) - 30 %
Zase takový ten moderní klasický film o tom, jak je jedna rodina pěkně zkurvená, akorát si to musí uvědomit před divákem, i když ona ta úvodní scéna řekne dost. Mimochodem je to nejlepší scéna z celého filmu. Jako drama je to trochu nudné a klišovité, není zde nic nečekané. Nějaká uměleckost je jen zástěrkou pro nudu.

The Hacker Wars (2014) - 40 %
Tak nějak - očividně hodně naivně - jsem si myslel, že tenhle dokument bude v něčem zajímavý. Přece jen by to mělo být nahlédnutí do světa hackerů a jejich válek. Informace jsou tu zajímavé, ale nic, co byste si na internetu nemohli najít někde jinde. Tohle je škoda, to podání není v ničem ohromující, odkazy na wiki by fungovaly stejně.

The Humbling (2014) - 55 %
Al Pacino podává výborný herecký výkon ve filmu, který už tak výborný není. Tohle je shakespearovská tragédie v moderním provedení, která má ale stejný průběh, jenž má jen několik málo momentů, které vás trochu povzbudí a budete mít potřebu to dokoukat. Celkově je to ale spíše méně uspokojivé.

Žádné komentáře:

Okomentovat