čtvrtek 23. července 2015

My Fair Lady, Pírkovo dobrodružství, Turks & Caicos, Zontar: The Thing from Venus, Gympl


My Fair Lady (My Fair Lady, 1964) - 85 %
Krásný muzikál, který je tak jednoduše a efektivně stylizovaný, že vás buď okouzlí, anebo se vám svou sterilností zprotiví. V porovnání s tehdejší Evropskou scénou je to v podstatě divadelní kýč, ale s tak výbornými hereckými výkony, že vás stejně pohladí po duši. Trochu dlouhé, ale ono to zase tolik nevadí. Audrey je kouzelná ve všech svých polohách.

Pírkovo dobrodružství (Gus - Petit oiseau, grand voyage, 2014) - 35 %
Když je něco v animovaném filmu oblíbené, tak se to snaží animační společnosti ždímat, jak jen to jde. A proto, že zrovna letí ptáci, setkáváme se s nimi všude. Aby to nebylo moc modré, tak je tu žlutý pták, který není moc zábavný, ale je to v pohodě, protože má modré kamarády. Ach jo, další z pastí na peněženky rodičů.

Turks & Caicos (2014) - 50 %
Asi ani není moc nutné řešit, jestli je to pokračování, nebo ne, i když nějaké ty společné postavy zde jsou, především pak ta Nighyho. Opět je to takové poklidné, skoro seniorské napětí, kdy se jedná o velmi umírněný thriller, a to i ve smyslu násilí, které je zde minimální. Ani ta psychologie moc nefunguje, jen ty postavy dokážou udržet vaši pozornost.

Kdyby to nebylo tak strašně naivní, tak je to parádní béčko, které si na nic nehraje. Je to pořádně levné, a to se mi na tom strašně líbilo. Jednoduché triky, jednoduchý příběh, jednoduché herecké výkony, ale tohle všechno tomu dává zajímavé kouzlo, stejně jako snaha o hloubku, která je trochu směšná. Pořád jsem se docela bavil.

Gympl (2007) - 60 %
Vtipné to je a navíc je to docela kritický film, což se mi na Vorlovi vlastně líbí asi nejvíc. Dokáže vystihnout společenské problémy, dokáže vystihnout i individuální problémy jednotlivých postav. To, že je celek takový nekonzistentní, to k němu bohužel také patří a moc se s tím asi dělat nedá. Některé scény jsou tu ale opravdu památné.

Žádné komentáře:

Okomentovat