čtvrtek 30. července 2015

Bůh a ďábel v zemi slunce, Spud 3: Learning to Fly, Hercule Poirot: Třetí dívka, Project Almanac, Zázrak


Bůh a ďábel v zemi slunce (Deus e o Diabo na Terra do Sol, 1964) - 60 %
Brazílie je tady ukázána skutečně v zajímavých záběrech a v zajímavém příběhu, který vás může překvapit svou krutostí s množstvím násilí, které je zde zobrazováno. Není to ale prvoplánové, ale jedná se o násilí, které je zde do jisté míry analyzováno, což je samo o sobě poměrně zajímavé. I tak na mě film udělal dojem hlavně hudební složkou, která dojmy umocnila.

Spud 3: Learning to Fly (2014) - 50 %
Nejslabší díl, u kterého jsem si říkal, že by mi vlastně bylo docela jedno, kdyby to skončilo jinak. Nemohl jsem se k postavám dostatečně probojovat, jako kdyby už byly opravdu jinde. Není to v konečném důsledku vlastně ani moc komické a ani dramatické, takže je to takové unylé. Ale za předchozí díly alespoň ten průměr.

Hercule Poirot: Třetí dívka (Agatha Christie's Poirot: Third Girl, 2008) - 85 %
Opět krásně zamotaný díl, kdy vás prostě baví sledovat, jak se Poirot dostane k tomu, kdo je vlastně vrah. V tomhle případě to však rozhodně není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát, a Poirot odhaluje tolik skutečností, které vás prostě překvapí. A myslím, že v tom nejpozitivnějším možném smyslu. Navíc je zde i větší prostor pro humor.

Project Almanac (2014) - 60 %
Překvapivě to není až tak zlé, jak jsem si myslel, i když "realistické" filmy s ruční kamerou prostě nejsou něco, co by mě dokázalo nadchnout. Spíše naopak. Polovinu filmu sledujete dost zbytečných scén, které jsou tu hlavně proto, aby to bavilo mladé, ale pak je zde vidět i snaha o nějakou myšlenku. Fungování kauzality není dokonalé, ale snaha se v tomhle případě počítá.

Zázrak (2013) - 20 %
Na režisérovi je vidět, že dělal dokumenty. Ve filmu se to projevilo hodně, ale vlastně to mělo jen za následek to, že je všechno podáváno chladně a odtažitě. Dějově je to pak v podstatě nudné a i ty silné scény vyznívají prázdně. Přitom je to nesmírně silný příběh, kde si můžete jen domýšlet, jak to bylo dál. Pro mě absolutně špatná forma a dějově nakonec nezajímavé.

Žádné komentáře:

Okomentovat