středa 1. července 2015

Lawrence z Arábie, Comet, Senzační svět, Hackney's Finest, Hercule Poirot: Němý svědek


Lawrence z Arábie (Lawrence z Arábie, 1962) - 70 %
Tak nějak neví, co jsem od toho filmu čekal, ale asi jsem to nedostal. Nebyl jsem z něj odrovnaný, nebyl jsem ohromený, jen mě překvapilo, že je to mnohem více zaměřeno na člověka než na epičnost filmu samotnou, i když o tu jde samozřejmě také. Peter O'Toole je výborný, potěšil mě Claude Rains, ale na zadek mě to prostě neposadilo. Takový "Ben Hur" mě jako velkofilm dostal mnohem víc.

Comet (2014) - 50 %
Postavy jsou zajímavé, hlavně proto, že pro ně byli vybráni výborní herci (Rossum a Long), zajímavá je i forma, která není lineární, ale prostě ten příběh sám o sobě mě nebavil. Jako romance je to snesitelné hlavně díky postavím a díky tomu, že oni jsou neskutečně přirození. Jinak to je hlavně ke konci až moc utrápené.

Senzační svět (Cool World, 1992) - 40 %
O existenci tohoto filmu jsem nevěděl a přiznám se, že jsem si myslel, že "Králík Roger" je jediný film podobného typu. V tomhle případě je strašně moc vidět, jak se na Králíkovi stavělo, ale nepostavilo. Není to vtipné, i když se moc snaží, není to dospělé, i když si to máme myslet, a je to jen sexy, protože Kiím Basinger je tu prostě úchvatná. A to je celé.

Hackney's Finest (2014) - 40 %
Taková současná britská klasika. Moderní gangsterka s postavami z lidu, které jsou ale tak protivné a nakonec i tak karikované, že jim jejich osudy ani trochu nevěříte. Příběh se tváří drsně, ale to jen v několika málo scénách, kde stříká krev. Bohužel i digitální. Nic, co by vás mělo rozhodit nebo nadchnout.

Hercule Poirot: Němý svědek (Agatha Christie's Poirot: Dumb Witness, 1996) - 90 %
Po delší době jsme se vrátili k tomuhle parádnímu seriálu a musím říct, že se mi tenhle díl opět velmi zamlouval. Ona je kostra jasná. Hodně podezřelých s tím, že každý může vraždit. Ale jednotlivá zabíjení jsou pořád nápaditá a jsou zde postavy, které vás zajímají. Skvěle se dál daří rozvíjet poirotovský mýtus.

Žádné komentáře:

Okomentovat