neděle 26. července 2015

Stíny zapomenutých předků, Příběh z Bronxu, Hercule Poirot: Rodinné sídlo, Amira & Sam, Barely Lethal


Stíny zapomenutých předků (Tini zabutykh predkiv, 1965) - 65 %
Filmově je to rozhodně zajímavé, protože tohle prostě jen tak neuvidíte. Spojení poetiky a filmu s klasickými ruskými národnostními prvky, a to v podobě, která má téměř formu pohádky. A v podstatě bez toho, aby zde byl jakýkoli děj. Sice zajímavé, ale rozporuplné pocity nakonec převládly nad nadšením.

Příběh z Bronxu (A Bronx Tale, 1993) - 90 %
Nesmírné překvapení, protože jsem od filmu nic moc nečekal, ani jsem o něm vlastně moc neslyšel, ale Robert De Niro předvádí jako herec, ale hlavně jako režisér skvělou práci, která je korunována dalšími výbornými hereckými výkony a příběhem, který vás strhne. Tohle je klasické drama ve výtečném provedení, které stojí za to vidět.

Hercule Poirot: Rodinné sídlo (Agatha Christie's Poirot: After the Funeral, 2006) - 85 %
Výborný příběh, na kterém tahle detektivka stojí, se na konci jeví téměř prvoplánovitě vyřešený, ale to je jen tím, jak je to dobře napsáno. Jednoduché odhalení je dáno spíše tím, že si myslíte, že to celou dobu bylo jasné, ale ve skutečnosti tomu tak není Skvělé postavy, známější jména a výtečný Poirot, který je stále skvěle sebestředný.

Amira & Sam (2014) - 80 %
Já vím, že to je v podstatě jednoduchá romance, ale nemohu si pomoct, mě tahle jednoduchá romance nesmírně bavila. Zbytečně se zde netlačí na pilu, i když to finále už je trochu v podobném stylu, ale je vidět, že ta dvojice se k sobě prostě hodí a vy jim to věříte. Já jim to věřil a navíc je Dina Shihabi nesmírně krásná žena. V těch červených šatech je úchvatná.

Barely Lethal (2015) - 40 %
Takový komiksový film, který stylem - a zároveň trochu obsazením - sedí na Roberta Rodrigueze. Ale místo toho, aby to byla skvělá řežba ve stylu "Kick-Ass" nebo "Kingsman", což mi připomněla úvodní zápletka, je to teen komedie o tom, jak je těžké zapadnout, když se vydáváte za Kanaďanku. Ale ono se to nakonec povede a všechno zlé se v dobré obrátí. Jessica Alba je strašná záporačka.

Žádné komentáře:

Okomentovat