pátek 17. července 2015

Méditerranée, The Loft, Ztracený svět, Pěsti ze železa 2, The Marine 4: Moving Target


Méditerranée (1963) - 40 %
Já vím, že film má různé vývojové fáze a v nich jsou experimentální filmy, které ukazují, co film všechno dokáže. Bohužel tenhle film to pro mě rozhodně neukazuje. Ano, jsou zde obrazy, které je možné si spojit, asociovat a cokoli, ale to si v podstatě může natočit každý člověk sám a bránit jakýkoli význam, který ho napadne.

The Loft (2014) - 70 %
I když je závěr velmi neuspokojivý a přišlo mi to jen jako jedno velké klišé, stále se jedná o film, který mě dokázal zaujmout a kterému se podařilo rozehrát celkem zajímavou zápletku v jednom větším bytě. Možná je to místy až moc překombinované, ale i tohle mi na příběhu sedlo. Navíc jsou tu dobré herecké výkony. Isabel Lucas je neskutečně sexy, ale to ona vždy.

Ztracený svět (The Lost World, 1925) - 80 %
Samozřejmě, že mě na tomhle snímku hlavně zajímaly triky, které jsou na svou dobu skoro neuvěřitelné. To, jak je tady řešena stop motion animace vypadá prostě dobře, a přitom byl snímek natočen ještě několik let před legendárním "King Kongem". Pravda, souboje nejsou dlouhé, ale pohyby dinosaurů stojí za to.

Pěsti ze železa 2 (The Man with the Iron Fists 2, 2015) - 60 %
RZA je prostě frajer a tahle již série mu celkem sedla. Pokud máte rádi béčko, samozřejmě, protože tohle není nic jiného, než stylizovaný samurajský film bez samurajů, ale zato s černochem, co má opravdu pořádné pěsti. Příběh je v tomhle případě jednoduchý, ale mě tohle spojení kultur prostě baví. Hudba sem sedne dokonale.

Takové klasické, přímočaré béčko, které ničím nenadchne, ale také ničím neurazí. Tahle série se mi celkem zamlouvá. Je to taková docela dobrá oddechovka, navíc mám prostě rád wrestlery, ať už stávající, nebo ty, co se na wrestling vykašlali a šli naplno do hraní. Klišovité, ale místy přece jen docela zábavné.

Žádné komentáře:

Okomentovat