čtvrtek 9. července 2015

8½, Hercule Poirot: Pět malých prasátek, Shaft skóruje, Street Fighter: Poslední boj, Sword of Vengeance


(8½, 1963) - 60 %
Tohle prostě není film pro mě. Federico Fellini rozhodně natočil něco, co je zajímavé, má to skvělé herecké výkony a skutečně nádherné ženy, které jsou navíc schopnými herečkami, jsou zde zajímavé nápady, ale celkově na mě snímek nepůsobí nijak skvěle a zásadně jsem si ho neužíval. A ani přemýšlet se mi o něm nechtělo.

Hercule Poirot: Pět malých prasátek (Agatha Christie's Poirot: Five Little Pigs, 2003) - 95 %
Výborný díl, který má i zajímavou formu vyprávění, čemuž je celkově přizpůsobena vizuální stránka filmu, a to jak v případě flashbacků, tak i v případě současnosti. Je to krásně zamotané a až do konce nebudete vědět, kdo je skutečně vrahem a proč. Skvěle natočené. Vůbec nevadí, že tu není ani špetka humoru. Není ho třeba.

Shaft skóruje (Shaft's Big Score!, 1972) - 60 %
Je to pořád pěkně drsné, jsou zde výborné hlášky a navíc také docela dost sexu, což to příjemně oživuje, protože je to takové hezky nenucené a skvěle to tam sedne. Příběh není nic skvělého, ale pro Shafta je to přesně ten správný důvod k tomu, aby mohl pořádně někoho rozstřílet, což se na konci také děje.

Street Fighter: Poslední boj (Street Fighter, 1994) - 60 %
Taková ujetost, která ale není v provedení až tak špatná, i když by si to jeden mohl myslet podle doby vzniku. Pokud jsou tu nějaké triky, nejsou ani zdaleka tak zlé, jak by si jeden myslel. Docela se mi líbí, že je to taková kostýmní ujetost, kde se to mlátí hlava nehlava a dopadá to celkem dobře. Nic světoborného, ale fajn zábava na hodinku a půl ano.

Sword of Vengeance (2015) - 50 %
Takový klasický film současného dramaticky akčního trendu. Je to hodně syrové, je to hodně dramatické bez jakéhokoli humoru, jsou tam postavy, které jsou jednoznačně kruté, no a pak spousta špíny a krve. Příběh je většinou jednoduchý, ale ono přece jde o tu atmosféru, která tu - co si budeme povídat - celkem je.

Žádné komentáře:

Okomentovat