neděle 19. července 2015

Hercova pomsta, Zápisník jedné lásky, Zamilovaný profesor, The Squeeze, Černá mamba


Hercova pomsta (Yukinojô henge, 1963) - 80 %
Dobrý příběh, který je okořeněný japonským divadlem, a do toho ještě skvělá forma, kterou legendární Kon Ichikawa zvolil. Výborné momenty, ale také výborné prvky, které jsou spojené s akčními samurajskými filmy, tak se samotným kabuki divadlem. Forma trochu vítězí nad příběhem, ale zase tak moc to nevadí.

Zápisník jedné lásky (The Notebook, 2004) - 60 %
Herecké výkony jsou tady natolik zajímavé, že snesete i zbytečnou patetičnost téhle romance, která zase nic tak zásadního nepřinese. Díky hereckým legendám, které se objevují v linii ze současnosti, však snesete i ten jasný tah na emotivní bránu. Musíte ronit slzy, to je jasné poselství autora předlohy, Nicholase Sparkse.

Zamilovaný profesor (The Nutty Professor, 1996) - 35 %
Když jsem tenhle snímek viděl kdysi poprvé, celkem mě to bavilo. Teď mi ale Eddie Murphy přijde prostě jenom uřvaný, teatrální a nudný. Jeho prdící vtipy už skutečně nejsou zábavné a s původní verzí se to nedá ani trochu srovnat. Jerry Lewis byl sice taky cvok, ale jeho film měl smysl a měl hloubku. Tohle ji opravdu nemá.

The Squeeze (2015) - 70 %
Mě tohle docela bavilo. Ten příběh je sám o sobě docela zajímavý, i když provedení je takové obyčejné, spíše průměrné. Ale tady je vidět, že podle skutečných událostí mohou být točeny dobré filmy a moc se k tomu nepotřebuje. Asi na ten snímek rychle zapomenu, ale pocity přímo po zhlédnutí jsou příjemné.

Černá mamba (The Black Mamba, 2011) - 60 %
Robert Rodriguez je prostě pro každou srandu, a když mu dají peníze, je ochoten natočit pořádně akční reklamu na boty. Tohle je ten případ. Navíc je to velmi zajímavé i z toho hlediska, koho do filmu dostal. Bryant, Willis i West jsou zajímavou volbou, navíc to má i příběh. Jo, nějaké pokračovaní by nevadilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat