úterý 28. července 2015

Gertruda, Infini, Spud, Hercule Poirot: Mrs McGinty's Dead, Hercule Poirot: Smrt staré posluhovačky


Gertruda (Gertrud, 1964) - 55 %
Tohle opět není film pro mě. Ty dlouhé záběry jsou tak moc statické, že ty herecké výkony to nemohou zachránit. Dějově ten snímek sice není úplně nulový, ale nemá k takovému výsledku zrovna moc daleko. Divadelní film s minimem kulis, který se snaží ukázat, že režisérský záměr z toho udělá skutečné umění.

Infini (2015) - 60 %
Celkem příjemné sci-fi, které v sobě kombinuje skutečně hodně vzorů a nedokáže jejich základ dotáhnout do zdárného konce, ale na druhou stranu si myslím, že prostor, který si film vytyčil, byl využit docela dobře, a i když je to levnější, tolik to z toho nečiší. Škoda, že to je až zbytečně dlouhé a málo drsné.

Spud (2010) - 70 %
Příjemný film o tom, že dospívat skutečně není jednoduché a je jen málo těch, kdo vám to ulehčí. Zato zkomplikovat, na to najdete lidí spoustu. Hlavně sami sebe. Příjemné herecké výkony, výborný John Cleese, zajímavý příběh, který jen sem tam emocionálně moc hapruje do neúnosna, ale jinak velmi snesitelné s krásnou mořskou pannou.

Hercule Poirot: Čas přílivu (Agatha Christie's Poirot: Taken at the Flood, 2006) - 80 %
Tyhle poslední díly jsou docela příjemně zamotané, kdy opravdu čekáte na to, jak to vlastně bude vyřešeno, protože na první pohled není nic jasné. Poirot navíc exceluje v tom, jak pak všechno vyřeší a jeho seance na konci jsou pro mě prostě očekávaným prvkem, na který se opravdu těším. Tady opět kraluje zápletka.

Hercule Poirot: Smrt staré posluhovačky (Agatha Christie's Poirot: Mrs McGinty's Dead, 2008) - 90 %
Ten nápad s tím, že Poirot může zachránit člověka, který byl pravděpodobně neprávem obviněn z vraždy a má být oběšen, není nijak zásadně originální, ale stejně tomu dodává prvek navíc a vy chcete vědět, jak to celé skončí. Odhalení výborné a já jsem se skutečně bavil od začátku do konce. Skvělý díl, jeden z těch nejlepších.

Žádné komentáře:

Okomentovat