úterý 21. července 2015

Ve znamení štíra, Bedhead, Zamilovaný profesor 2: Klumpovi, A Most Violent Year, Hrabě Monte Cristo


Ve znamení štíra (Scorpio Rising, 1964) - 50 %
Bez té hudby by to byl jen sestřih, ale právě hudba z tohohle dělá to správné. Jenže ta hudba funguje i bez tohoto dlouhého klipu, na kterém ve skutečnosti nevidím nic tak zajímavého, kromě toho, že se snaží o kontroverzi, což se mu tak trochu daří. Tímhle způsobem je celkem snesitelné si tyhle parádní songy připomenout.

Bedhead (1991) - 60 %
Na prvotině Roberta Rodrigueze je primárně vidět, že to je natáčené s láskou k filmu a s láskou k lidem, které zobrazuje. A tohle Rodriguezovi zůstalo po celou jeho kariéru a doufám, že mu to tak zůstane i po další roky. Robert je prostě srdcař a to je na něm to krásné. Tenhle film to ukazuje v malé dávce, ale i to stačí.

Zamilovaný profesor 2: Klumpovi (Nutty Professor II: The Klumps, 2000) - 15 %
Párkrát jsem se zasmál, tak si alespoň nějaký bod tahle komedie zaslouží, ale po většinu času je tohle jen scenáristické utrpení, které Eddie Murphy ani trochu nezachraňuje, protože prostě nenabízí nic, co by vás mohlo bavit. Prdící vtipy v tomhle provedení už jsou opravdu ubohost, stejně jako většina členů téhle šílené rodiny.

A Most Violent Year (2014) - 50 %
Tak nějak už od začátku jsem věděl, že mě tenhle film nebude bavit, ale kvůli Jessice jsem tomu chtěl dát šanci. Herecky je to snímek, který je velmi dobře zvládnutý, ale pokud jde o dějovou stránku, tak jsem se prostě nudil. Nejnásilnější rok v New Yorku bych si představoval o něco zajímavější a ne jako drama jedné rodiny/společnosti.

Hrabě Monte Cristo (Le comte de Monte Cristo, 1998) - 90 %
Výborná televizní adaptace skvělého románu, která mě prostě dostala. Gérard Depardieu je skvělý herec a tady to dokazuje na plné čáře a většinu ostatních herců snadno předčí, a to jsou zde další legendy evropského filmu. Skvělý příběh, který nestárne a který ukazuje, že pomsta je spravedlností, která je mnohdy spravedlivější než zákon.

Žádné komentáře:

Okomentovat