neděle 5. července 2015

Kouzlo nebe a země, Jupiter vychází, Antarctica: A Year on Ice, Tian jiang xiong shi, Empire of Lust


Kouzlo nebe a země (Heaven and Earth Magic, 1962) - 40 %
Tohle je přesně ten typ filmu, u kterého si říkám, proč bych mu měl věnovat hodinu času. Ano, animace je zajímavá a popravdě se sám divím tomu, že měl Harry Smith tímhle stylem co říct hodinu a kousek, ale právě stopáž dělá ze snímku něco, co je pro velmi úzkou skupinu diváků. A já do ní nepatřím.

Jupiter vychází (Jupiter Ascending, 2015) - 40 %
Tohle je špatné, špatné. Ten příběh je tak hloupý a bez nápadu... Lana a Andy prostě hráli na to, že to celé bude skvěle vypadat, což i vypadá, ale ani to mě nenadchlo. Jejich "Matrix" byl plný myšlenek, někdy až tolik, že se v tom člověk ztrácel a nepůsobilo to nejlépe, ale v tomhle případě už je to zase moc vyprázdněné a bez nějakého dobrého nápadu. Ano, mytologie tu vytvořená je, ale to, co se zde děje, je prostě až moc velké nic. A Mila Kunis tu má vážně otravnou postavu.

Z tohohle filmu na vás především padá příjemná nostalgie z toho, jaký je život na Antarktidě, jak je to jedinečné a naprosto jiné od toho, co máme třeba zrovna mi v Evropě. V tomhle ohledu je to emotivně silné. Hlavně scéna s tichem je prostě dech beroucí, a to se v ní vůbec nic neděje. Jinak ale dokument zase tolik nepřináší, jen nahlédnutí do života, který má svá specifika, ať už dobrá, nebo špatná.

Tian jiang xiong shi (2015) - 70 %
Ono je to celkově docela průměrné, ale v některých filmech je něco, co vás baví. A v tomhle případě to byli herci, v jejichž podání mi ani nevadilo, že jsou některé postavy moc jednoduché a některé zase moc patetické. Je to přesně ten mix historie, s přece jen trochu malým množstvím akce, a výbornými herci, který mi sedl.

Empire of Lust (2015) - 60 %
Chtíč je nebezpečný a v tomhle filmu se to daří docela dobře ukázat v zajímavém historickém kontextu. Navíc ty asijské holky jsou tu opravdu pěkné. Není to přímo erotický snímek, ale zase tak daleko k němu nemá. Možná je toho sexu až trochu moc a někdy je trochu zbytečný, ale tak komu by tohle vadilo?

Žádné komentáře:

Okomentovat