neděle 26. června 2016

Captain America: Občanská válka, Malý unavený Joe, Hranaři, Nina, Sacrifice


Captain America: Občanská válka (Captain America: Civil War, 2016) - 90 %
Ani jsem se na tenhle film do kina nijak zvlášť netěšil, ale Marvel mě zase přesvědčil o tom, že prostě umí natočit film, který nebude jen popcornovou zábavou, ale bude v tom i něco víc, co vás chytne a co vás ty dvě hodiny a půl bude držet až do konce. Skvěle jsem si celý film užil, navíc jsem měl na konci touhu vidět více. A tak nemohu než hodnotit vysoko.

Malý unavený Joe (Continuavano a chiamarlo Trinità, 1971) - 80 %
Dvojice pokračuje ve westernových radovánkách, nesnášejí se, ale vlastně jen na oko, převlékají se, musí neustále potkávat jeden povoz, sem tam trochu někoho zamlátí, ale jinak vlastně nejsou zlí. Další parádní komedie téhle dvojice, která má dobré postavy, westernovou zápletku a navíc zase pár absurdit

Hranaři (2011) - 30 %
Ve stejný den jako film "Hranaři" jsem viděl i film "Kandidát", což je srovnání dvou nesrovnatelný. "Kandidát" je chytrý, i když celkem malý film, "Hranaři" jsou hloupý, i když na první pohled rádoby velký film. Herci si užívají svoje role, ale k čemu to je, když celou dobu máte pocit, že je to hodně špatná divadelní hra?

Nina (2016) - 30 %
Divil jsem se tomu celkem nízkému hodnocení u tohoto filmu, ale když se na to podíváte, tak máte pocit, jako kdybyste koukali na další životopisný film. Nemá to v sobě nic, čím by byl skutečně zajímavý. Zoe Saldana se snaží, ale je to celé natočeno tak obyčejně, bez emocí, že ani nemáte chuť si o Nině Simone cokoli zjišťovat navíc.

Sacrifice (2016) - 60 %
Radha Mitchell je jednou z těch hereček, díky kterým se na film budu dívat jen kvůli ní. Je to nesmírně zajímavá žena a předvádí, že udrží vaši pozornost celou dobu. I když příběh postupně začíná hodně skřípat, i když to scenáristicky není dobré a dějově je to plytké, ona to zachraňuje. Osobně se mi ale velká část filmu spíše zamlouvala.

Žádné komentáře:

Okomentovat