neděle 12. června 2016

Člověk pro každé počasí, ...a jitra jsou zde tichá, Zámecká zrůda, The End, Un + Une


Člověk pro každé počasí (A Man for All Seasons, 1966) - 80 %
Velmi povedený historický film v tom smyslu, že je zde skvěle zachycena doba, ale především pak intriky, které jsou s osobami, jež jsou zde prezentovány, spojeny. Thomas More mě rozhodně zajímavý život a narodila se do doby, která mu nepřála. Nebyl tak přímo mužem do každého počasí, ale jinak by jeho osud nebyl tak zajímavý. Skvělé herecké obsazení!

...a jitra jsou zde tichá (A zori zdes tikhie, 1972) - 85 %
Když se člověk nekouká na to, že je to z Ruska, tak si uvědomí, že tohle je vážně skvělý snímek, jenž si zaslouží pozornost, a to nikoli pouze pro milovníky válečných filmů. Tři hodiny v tomhle případě vůbec nevadí, protože je to celou dobu snímek, který vás nepustí. Ty postavy jsou natolik skvělé, že vás chytnou. Navíc černobílé provedení s barevnými sekvencemi vyznívá krásně poeticky.

Zámecká zrůda (Castle Freak, 1995) - 60 %
Stále víc si začínám uvědomovat, že po filmu "Re-Animátor" už Stuart Gordon nenatočil nic, co by se jeho prvotině vyrovnalo. Nejsou to špatné filmy, ale není to už tak zapamatovatelné. "Zámecká zrůda" má dobré momenty, ale celkově mi to přišlo tak nějak obyčejné, že prostě nemůžu hodnotit výše než 60 %.

The End (2016) - 50 %
Gérard nám hodně nakynul, jako že opravdu strašně, takže vypadá jako těhotný lenochod, ale nemůže se mu vzít, že i při téhle váze pořád umí hrát, navíc tady hodně minimalisticky. Film je ale v podstatě o ničem a jeho závěr vás víc než zklame. Sem tam dobrá scéna, ale opravdu jen sem tam. Na ten průměr to ale jde,

Un + Une (2015) - 50 %
Rozjímání nad láskou a nad životem, které je podpořeno prostředí Indie, kde je přece jen trochu jiná víra, než jak ji chápeme my, Evropané, kdy mnozí z nás ani víru v tom náboženském smyslu slova nemají. Prostředí zajímavé, postavy nejsou špatné, ale celkově na mě snímek působil příliš zdlouhavě se scénami, které se opakují a nudí.

Žádné komentáře:

Okomentovat