sobota 18. června 2016

Hříšný tanec, Chong xiao lou, Dva výtečníci, The Trust, Vettah


Hříšný tanec (Dirty Dancing, 1987) - 100 %
Tohle je prostě srdcová záležitost. Je jedno, pokolikáté tenhle film vidím, pokaždé mě dokáže dostat svou hudbou, svým tancem a nakonec i tím romantickým příběhem, který vlastně není tak šťastný, jak se může zdát. Herecky mě to pořád odrovnává, i když je to místy hodně naivní. Tanec mám ale prostě rád a tohle bude jeden z důvodů.

Chong xiao lou (1982) - 70 %
Tohle je pěkná starší asijská škola, která ukazuje, jak šílené tu byly nápady a jak skvěle se je podařilo realizovat. Ten dům plný pastí je krásně brutální, ale přitom sám zase tak krvavý není, prostě dost na to, aby se to sneslo. Choreografie je tu prostě taneční, což se mi líbí, i když někoho to může odradit. Béčko, které je fajn nezapomenout.

Dva výtečníci (I due superpiedi quasi piatti, 1977) - 80 %
Výborná komedie, kde se mi nesmírně líbilo to, jak se ze dvou vandráků naprostou náhodou a tím, že vejdou do špatných dveří, stanou policajti. Tohle je tak absurdní, až je to prostě zábavné. Pak už se to s nimi vleče a oni jsou hodně neortodoxní policajti. Bud a Terence mě baví snad ještě víc, než když jsem byl dítě.

The Trust (2016) - 40 %
Film má dva herce, které mám hodně rád, a má příběh, který by mohl být dobrý, ale není. Je to příliš jednoduché, chce to jen vypadat dobře na pohled, ale pod povrchem skutečně nic moc není. Nicolas je klasicky super, jak ho mám rád, ale Elijah pro tuhle roli prostě nebyl správnou volbou, castingově je naprosto mimo.

Vettah (2016) - 70 %
Indové mě zatím pořád baví a pořád mě dostávají tím, jak jejich filmy vypadají dobře a dobře se na ně kouká. A je naprosto jedno o jaký žánr se jedná. Tenhle thriller je místy trochu moc mainstreamový, ale místy má zase naprosto skvělou atmosféru a výborné scény. Není to dotažené k dokonalosti, ale dobré to je.

Žádné komentáře:

Okomentovat