neděle 19. června 2016

V Brooklynu roste strom, Boot Hill, La route d'Istanbul, Nowhere Boys: The Book of Shadows, Space Cop


V Brooklynu roste strom (A Tree Grows in Brooklyn, 1945) - 80 %
Mám rád tyhle staré filmy, o kterých v podstatě nic nevím, ale které mě dovedou dostat. Elia Kazan byl dobrý režisér, měl celkem rád nižší vrstvu, což ve svých filmech zobrazoval často, a právě na chudé se zaměřil i tentokrát. Je to melodramatické, jeto ale dojemné a jeto lidské. Podobný film by dnes byl jenom kýčovitý.

Boot Hill (La collina degli stivali, 1969) - 55 %
Tak tohle je film s Budem Spencerem a Terencem Hillem, který mě zatím bavil ze všech nejméně. Je to western, ale takový western celkem plochý, přímočarý, který se až zbytečně nemůže rozhodnout, jestli se bude brát příliš vážně, anebo jestli bude komedií. Asi by se mi to líbilo i víc, kdyby se těch komických prvků v tomhle filmu úplně zbavili.

La route d'Istanbul (2016) - 45 %
Takový celkem aktuální příběh o tom, jak se hodná dceruška přidala k Islámskému státu a maminka se rozhodla, že ji za každou cenu najde. Film o zločinu a trestu - v podstatě - který ve mně nedokázal vzbudit žádné emoce a dávám mu body vlastně hlavně za to, že dokázal pracovat s něčím, co je současným problémem.

Seriál jsem nikdy neviděl a rozhodně toho nelituji. Film mi jenom ukázal, že dnes se točí opravdu různé slátaniny a že stačí jen pár triků, aby se dalo mluvit o tom, že tohle je vlastně film o magii. Zlatý Harry Potter, který měl kromě skvělých triků také to, co dělá každý dobrý film dobrým - příběh. Tohle nemá příběh ani zdaleka.

Space Cop (2016) - 40 %
Celou dobu jsem si říkal, že tam možná ještě bude něco, co mě bude bavit, ale tohle prostě není styl humoru, který by mě dostával. Je to spíše styl humoru, který mi moc nesedí a který hraje hlavně na debilitu postav. Jsem si jistý, že protagonisti mají svoje fanoušky a možná zkusím něco staršího, co má docela dobré hodnocení.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat