úterý 14. června 2016

Prožít si své peklo, Padesát odstínů černé, I Am Wrath, Pravá a levá ruka ďábla, Slumlord


Prožít si své peklo (À chacun son enfer, 1977) - 80 %
Skvěle natočený film o tom, jak jedné rodině unesou malou dcerku. V podstatě celou dobu se soustředíme na Annie Girardot, která tak může dokázat, jak je skvělou herečkou. Do toho ale ještě vyniká dobře napsaný příběh, který vás dovede hodně ranit. A nakonec finále, které se dá trochu očekávat, ale nic mu neubírá na síle.

Padesát odstínů černé (Fifty Shades of Black, 2016) - 40 %
Dostanete přesně to, co očekáváte. Blbý humor, který Marlon Wayans docela umí, což rozhodně není lichotka. Jsou zde i nějaké vtipy, které vás donutí se zasmát, protože je toho prostě tolik absurdního a vulgárního, že se to sem tam musí chytnout. Ani na ten průměr se to nedostane, ale pokud vám Marlon sedí, budete se bavit.

I Am Wrath (2016) - 60 %
John Travolta se tu ukazuje v celkem dobré formě, na to že už mu je taky přes šedesát let, se v tomhle akčním filmu vyjímá celkem dobře. Jasně, je to celkem klasický snímek o tom, jak se ze ctihodného občana stane mstitel, ale sem tam se podaří dobrá hláška, sem tam nějaká dobrá scéna. Vzhledem k tématu je tohle film, který mě bavil. Béčkový, ale dobře béčkový.

Pravá a levá ruka ďábla (Lo chiamavano Trinità..., 1970) - 70 %
Asi jsem čekal, že to bude ještě o něco vtipnější, ještě o něco nadupanější, ale stejně mě tenhle film nezklamal. Bud Spencer a Terence Hill jsou zde skvělí. Myslím, že právě díky nim jsem začal mít rád buddy movies, protože tohle je dvojice, která si prostě dokonale sedne. A western mám samozřejmě rád, takže dobrý nadprůměr.

Slumlord (2015) - 30 %
Téma, které je vyčerpané, alespoň v podání tohoto filmu určitě. Domácí, který na kamery sleduje obyvatele v domě, který spravuje. Jsou zde hlavně lechtivé scény, ale přitom skoro nic neuvidíte. Je zde rodinné drama, prostě klasika. Co překvapí, to je závěr. Ten se mi i líbil, ale jinak je ten film i přes své téma celkem nudný.

Žádné komentáře:

Okomentovat