pátek 3. června 2016

Tsotsi, Asterix v Británii, Aap wong 2, Mère et Fille, California Dream, Životy těch druhých


Tsotsi (Tsotsi, 2005) - 80 %
Natočit v tomhle prostředí film o hajzlovi, který vás bude přes všechny svoje chyby zajímat, navíc natočit film, který vás strhne, to rozhodně nebylo jednoduché, ale Gavinovi Hoodovi se to podařilo a jeho herci z ulice tenhle snímek skvěle táhnou. Z Jihoafrické republiky by to rozhodně chtělo více filmů. Zbytečného patosu je škoda.

Asterix v Británii (Astérix chez les Bretons, 1986) - 80 %
Další z mých oblíbených Asterixů, a to hlavně proto, že se zde krásně a celou dobu navážejí do Britů. Je to vtipné, je to nabourávání stereotypů a navíc to má pořád příběh, do kterého krásně pasují i Římani a celý ten příběh, který je vlastně oslavou jídla a pití, i když oslavou možná i v trochu negativním smyslu slova.

Aap wong 2 (2016) - 60 %
Kdyby ten příběh byl trochu lépe vystavěn, tak jeto prostě paráda. Neskutečně mě dostává, jak nádherný a kvalitní vizuál tyhle filmy mají. Na to se prostě krásně kouká. Jasně, je to možná trochu moc soft, ale ten závěr je krásně dramatický a emotivní. Možná škoda, že je to tak brzy utnuto. Zajímalo by mě víc.

Takový jednoduchý film, který se přesně hodí na Disney Channel. Snímek o tom, že si holka chce splnit svůj sen a matka jí v tom podporuje. Stačí si jen udělat menší road trip, projít pár překážkami a dostat se na konec. Někde mezi tím by to mělo být vtipné, což se bohužel neděje a snímek se hodně trápí. A trápí i diváka.

Životy těch druhých (Das Leben der Anderen, 2006) - 90 %
Nádherná - a sakra depresivní - ukázka toho, jak minulý režim fungoval a jak dokázal lidi zničit. Přál úchylům, specifickým úchylům, kteří se vyžívali v tom, že mohli sledovat ostatní. No, tahle doba zase přeje všem úchylům. Všechno má něco do sebe, ale tohle je skvostně natočeno podáno a s vámi to dovede otřást. Moc je zničující a nechcete být v zaměřovači mocných.

Žádné komentáře:

Okomentovat