úterý 28. června 2016

Trumfové eso, Je třeba zabít Sekala, Kolamass, Only the Dead, Special Correspondents


Trumfové eso (I quattro dell'Ave Maria, 1968) - 70 %
Příjemný western italské dvojice, ke které se přidali ještě Eli Wallach a Brock Peters a společně tak vytvořili čtveřici, která se rozhodne pomstít Eliho, jenž si zažil příkoří. Westernový námět jako dělaný a naštěstí jsou ty komické prvky spíše upozaděny a Terence Hill je za klasického drsňáka, což je role, která mu seděla.

Je třeba zabít Sekala (1998) - 80 %
Dlouho jsem se snímku vyhýbal, protože jsem mu nějak moc nevěřil, ale akorát jsem se zase přesvědčil, že bych měl dát šanci každému. "Je třeba zabít Sekala" je film se skvělou zápletkou, jež sice nějak výrazně negraduje, ale dělá to pozvolna, lidsky a nelidsky zároveň. Film o lidech, které nechcete mít rádi, ale dobře víte, že taková lidé jsou.

Kolamass (2016) - 50 %
Ten cool look bollywoodslých filmů mi docela sedí, ale v tomhle případě, i když se jedná o akční film, mi to prostě nesedělo tak moc. Přišlo mi to vlastně celkem obyčejné, a to i včetně soubojů, které byly umocněny jedině zvukem. Holt ne všechno, co se tváří, že je to cool, nakonec skutečně bude tak kulervoucí. Tohle není.

Only the Dead (2015) - 70 %
Docela drsný dokument o tom, co vlastně představuje válka. Tady uvidíte závěry z války s teroristy, které v televizi standardně neuvidíte. Jsou to záběry, které jsou krutá, ale jsou to záběry skutečné. Tohle je válka a je odporná, ale právě proti takovým zrůdám musí být vedena, protože jiná možnost asi není. A to i přesto, že jediným výsledkem mohou být mrtví.

Special Correspondents (2016) - 30 %
Přiznám se, že tohle je docela zklamání. Od Rickyho Gervaise jsem čekal trochu více humoru a možná i trochu propracovanější příběh. U tohohle prostě víte, jak to dopadne, což je trochu problém. Jednotlivé scény nejsou dostatečně vygradovány a vztahy se jeví spíše banální než jakkoli skutečné. Tohle se moc nepovedlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat