úterý 21. června 2016

Pomsta Černého korzára, Ve jménu Krista, The Conduit, Do posledního dechu, The Invitation


Pomsta Černého korzára (Il corsaro nero, 1971) - 55 %
Tenhle snímek s Budem Spencerem a Terencem Hillem, anebo spíše s Terencem Hillem a několika scénami s Budem Spencerem, jsem nikdy dříve snad ani neviděl. Vůbec nic mi neříká a bohužel mi nic moc neříká ani žánr. Podobné pirátské filmy prostě moc nemusím, i když nutno uznat, že bitvy jsou dobré a ženy krásné.

Ve jménu Krista (Risen, 2016) - 40 %
Snímek "Ve jménu Krista" je celkem zajímavě veden. Na první pohled je to vlastně něco jako paranormální historická detektivka z období těsně před úpadkem Říma, což by bylo hodně fajn, ale na stranu druhou je to pořád snímek o víře v někoho, kdo uzdravuje malomocné. Prostě mám s tím problém a to se promítne do každého filmu. Nemyslím s malomocnými, ale s konceptem křesťanství okolo Ježíše a jediného boha.

The Conduit (2016) - 20 %
Celkem obyčejný film o tom, jak to má jeden chlapík těžké, když se mu život zhroutil, ale jak to bude mít ještě těžší, když pozná ženu, která není tou správnou, a to nejenom proto, že si něco píchá. Když se jí dostane trochu pod kůži, zjistí, že je to s ní opravdu zlé a že je nebezpečná. A vy zjistíte, že tohle je pěkně nudný film.

Do posledního dechu (The Finest Hours, 2016) - 40 %
"Do posledního dechu" není snímek, který by na mě udělal dojem. Možná, kdybych se na něj díval s přítelkyní, byli jsme oba v pohodě a chtěli jen relaxovat, měl bych na to náladu. Ale tentokrát mě disneyovská přímočarost prostě nedostala. Ten příběh mě celkově nebavil a nezajímal, snad jen ty vodní scény byly krásně provedené.

The Invitation (2015) - 60 %
Zajímavý snímek, který vás nenechá na pochybách, že mezi lidmi je něco zlého. Je to dobré z hlediska psychologického, v které, tenhle film vítězí. Samotné východisko originální není, ale to, jak se to všechno zvrtne, a co se děje. To je dobré. Přesto mě ale snímek nedokázal ohromit. Dobrý, ale pro mě ne výjimečný.

Žádné komentáře:

Okomentovat