sobota 4. června 2016

Skafandr a motýl, Astérix a velký boj, Time Rush, Asterix dobývá Ameriku, Anvil: The Story of Anvil


Skafandr a motýl (Le scaphandre et le papillon, 2007) - 80 %
Někdy je až neuvěřitelné, do jakého stavu se může lidské tělo dostat. A právě tohle ukazuje snímek "Skafandr a motýl", který vypráví životní osud Jeana-Dominiquea Baubyho, který byl zdravý, užíval si život a pak se najednou všechno změnilo. Mathieu Amalric je v roli naprosto skvělý, ale snímek není patetickým rozprávění, tohle je velmi dobrý film.

Astérix a velký boj (Astérix et le coup du menhir, 1989) - 55 %
Tohle je jeden z těch Asterixů, který má místy docela dobré momenty, jsou zde zábavné prvky, ale stejně tak jsou zde místa, která jsou naprosto hluchá a nezajímavá. Za tu nezajímavou postavu považuji věštce, což je trochu problém, protože je důležitý pro celý příběh. Právě díky němu mě ale film tolik nebavil.

Time Rush (2016) - 40 %
Akční scény jsou fajn, místy jsou docela nápadité, ale to je bohužel to jediné, na čem film stojí. Jinak je to vlastně jenom opakování některých scén, což vyjde levněji, s tím odůvodněním, že je to vlastně v pořádku, protože tady jde o návrat v čase, a to hned několikrát. Příběh strašný, ale ta akce, i když minimalistická, je místy hodně dobrá.

Asterix dobývá Ameriku (Asterix in Amerika, 1994) - 45 %
Asterix, který už jde hodně mimo mě. Příběh se snaží být pěkně ujetý, aby se zdálo, že je to vlastně super nápad, ale tohle je prostě jenom praštěné a navíc i ohrané. Jedna postava v příběhu - a je to Říman - řekne, že bez nápoje by galská vesnice nebyla nic. No, co si budeme povídat, je to pravda. Nebýt Asterixe, Obelixe. Panoramixe a Idefixe, je ta vesnice opravdu jen příšerná snůška osůbek. Navíc jsem viděl v odporném českém dabingu.

Anvil: The Story of Anvil (2008) - 100 %
Člověk tak někdy narazí na skutečnou perlu, aniž by dopředu věděl, že něco takového existuje, nebo o tom byť jen slyšel. Ale to je asi osud kapely Anvil. Její film ukazuje, že nestačí být jen legendou, když se za vás nepostaví dobrý manažer - anebo když nežijete v době, kdy je skutečně snadné si vydávat sám. Emotivní, silné, dojemná, nezlomné. Ti pánové si zaslouží obdiv.

Žádné komentáře:

Okomentovat