středa 29. června 2016

Bei Jing yu shang Xi Ya Tu, Průseráři, C. a k. polní maršálek, Zóna smrti, Taj Mahal


Na první pohled klasická romance o tom, jak ona je nejprve nepřístupná, trochu mrcha, ale nakonec zjistí, co je v životě skutečně důležité. Tohle je navíc napasováno na to, že ona je těhotná, miluje někoho jiného a jede za ním do Ameriky, aby tam porodila. Hlavní herci jsou natolik příjemní, že vás to bude bavit.

Průseráři (Botte di Natale, 1994) - 70 %
Takové celkem příjemné rozloučení s dvojicí Bud Spencer a Terence Hill, která už od tohoto filmu nic společného nenatočila. Asi je to trochu škoda, protože oba na to ještě měli, ale třeba se ještě dočkáme, i když ta pravdědpodobnost je malá. Tady se vrátili na začátek své společné kariéry, k westernu, který má dobrou rodinnou i akční zápletku. A dvojice pořád rozdává rány pusou i rukama.

Trochu mě překvapilo, jak nízké hodnocení tahle komedie s Vlastou Burianem má, hlavně proto, že je to alespoň podle jména jeden z těch filmů, které si s Vlastou člověk obecně spojí. Osobně se mi ale film zamlouval, protože Vlasta tu má zase jednou parádní hlášky, nemluvě o tom, že ta titulní písnička je prostě nakažlivá.

Zóna smrti (Saat po long, 2005) - 80 %
Výborný akční film, který překvapivě nemá tolik akce, ale když už na nějakou tu akci dojde, tak to stojí za to. Především závěr je naprosto dechberoucí a moc ho ani nezkazí nějaký ten digitální trik, který je zde použitý. Ale opravdu jen ve scéně, kde to bylo skoro nutné. Dobré finále a hlavně naprosto skvělí Donnie Yen a Sammo Hun Kam-Bo.

Taj Mahal (2015) - 35 %
Nemůžu si pomoct, ale celý film mi přijde, jako že byl natočený proto, aby se ukázalo jedno velké drama, i když ve skutečnosti je to podáno tak, jak se mladá holka dokáže vyrovnat s krizovou situací. Nedokáže. Netvrdím, že bych se já choval jinak, to nevím, ale v tomhle podání je to prostě nuda, a ač je představitelka hlavní role pěkná, nebavila mě.

Žádné komentáře:

Okomentovat