středa 15. června 2016

Ava's Possessions, Bůh odpouští, já ne!, Hardcore Henry, Holidays, Keeper of Darkness


Ava's Possessions (2015) - 55 %
Snímek má rozhodně originální pojetí, což se u filmů, kde se zaměřují na exorcismus, velmi často říct nedá. Většinou se jede podle šablony "Vymítače ďábla". Tady se ale tvůrci pokusili o invenci a ta se vydařila. Alespoň ze začátku. Bohužel snímek nemá tak dobrý drive, není tak povedený, jak úvod sliboval. Přesto se mu daří s divákem docela dobře pohrát.

Bůh odpouští, já ne! (Dio perdona... Io no!, 1967) - 75 %
Tohle rozhodně není zábavný film ve smyslu komedie, tohle je film, který odkazuje na Leoneho dolarovou trilogii, kdy Terence Hill je v podstatě jen dalším bezejmenným hrdinou, který si musí hodně protrpět, aby se dostal do cíle. Závěr mohl být trochu drsnější, ale přesto je tohle povedený western s Budem a Terencem na začátku jejich společného působení.

Hardcore Henry (Hardcore Henry, 2015) - 55 %
Jasně, tohle je film, na který se budete dívat hlavně proto, že má zajímavou formu a vy chcete vědět, jestli film natočený celý z vlastního pohledu bude fungovat. No, vzhledem k tomu, že je zde i nějaký příběh, tak vlastně funguje. Jenže právě forma ho místy trochu degraduje, protože ubírá na síle rozmazanými záběry, kde nic není vidět. Tohle prostě nemám na filmu rád.

Holidays (2016) - 40 %
Ani v jednom případě se nejedná o film, který by vás naprosto odrovnal. "Holidays" prezentuje celkem osm krátkých filmů od některých zajímavých tvůrců - například Kevin Smith - ale ani v jednom případě se nejedná o krátký film, který by se vám dovedl vrýt do paměti. A popravdě jen málo jich má skutečně děsivou atmosféru.

Keeper of Darkness (2016) - 60 %
Snímek, který má náběh na to, aby mohl být opravdu kultovním, ale nějak se až do této fáze nedostane. Hlavní hrdina je zajímavý exorcista, který se setkává s duchy a normálně s nimi mluví. Je to komedie, je to drama, je to fantasy, je to trochu i horor, což je na jeden film moc. Navíc to hodně připomíná Johna Constantina. Ale i tak je to film, který se vám může líbit.

Žádné komentáře:

Okomentovat