čtvrtek 2. června 2016

Good bye, Lenin!, Asterix a překvapení pro Cézara, Dead Rush, Proti zdi


Good bye, Lenin! (Good Bye Lenin!, 2003) - 80 %
Tenhle film je takovou zajímavou paralelou k režimu, který se hlavní hrdina snaží udržet na životě pro svou matku. I ten režim byl jen takovou iluzí, která musela jednou skončit. Herecky je film výborný a Daniel Brühl ukazuje, že své schopnosti má skutečně celou dobu své kariéry a já jen doufám, že ho uvidím častěji.

Asterix a překvapení pro Cézara (Astérix et la surprise de César, 1985) - 80 %
Další z těch příběhů, které mám docela rád a které mi přijdou zábavné. Celý příběh je vlastně jenom cestou za záchranu, ale na kresbě je vidět, jak se i v animovaných filmech vyvíjela a je jiná než předchozí snímek, navíc využívá - ku prospěchu věci - i jiný druh postav. Jeden z těch lepších dílů Asterixe.

Dead Rush (2016) - 20 %
Nemůžu si pomoct, ale snímky, které jsou natáčeny z vlastního pohledu, moc nefungují. Tedy minimálně, pokud se nejedná o porno. A to rozhodně není případ snímku "Dead Rush". Titulková scéna je ještě dobrá a naplní vás nějakým očekáváním, které je velmi rychle rozmělněno a zničeno, aby nastoupila jen klasika - nuda a šeď.

Where Children Play (2015) - 40 %
Nemůžu si pomoct, ale z toho filmu jsem měl prostě jenom pocit, že si na něco hraje. Ty postavy mi nepřišly uvěřitelné a vlastně ani situace, do kterých se dostávaly, ať už vlastní vinou, nebo vinou jiných. Je to celé takové pěkně vykonstruované, aby to bylo dramatické a aby to mělo na diváka nějaký dopad. To se u mě minulo účinkem.

Proti zdi (Gegen die Wand, 2004) - 70 %
Hodně nepříjemný snímek o tom, jak je také možné žít a překvapivě v tom žití dál pokračovat. Právě v té nepříjemnosti bych asi ale viděl problém, protože já na těch postavách nějak moc nevidím nic, proč bych je měl sledovat. Nechci se na ně dívat. Ale možná i to je prvek, který je spojen s dobrým filmem.

Žádné komentáře:

Okomentovat