pondělí 27. června 2016

1920 London, Aakashvani, Cesta zítřka, Katka, Superpolicajti z Miami


1920 London (2016) - 35 %
Jestli by se bollywoodským stylem nemělo něco točit, tak je to podle všeho horor. Vlastně je to první bollywoodský žánrový film, který jsem viděl, a muzikálová čísla mu rozhodně nesvědčí. Ztrácí se zde atmosféra, která by měla být napínavá, hraje se hodně na efekty a na stylizaci, ale jako horor tenhle snímek prostě nefunguje.

Aakashvani (2016) - 50 %
Taková hezká "rodinná" komedie o tom, jak on chce odejít, ale ona ho raději přiváže k židli, aby neodešel. A jak se všechno trochu zkomplikuje. Je škoda, že se Indové vyžívají v dlouhé stopáži, protože tomuhle by slušela maximálně hodina a půl. Ale jsou zde dobré momenty, scénář není úplně hloupý.

Cesta zítřka (Age of Tomorrow, 2014) - 40 %
Takové celkem normální béčko, které se snaží vypadat hodně dobře, což mu i jde, ale zbytečně se posouvá do několika žánrů, což úplně nefunguje. Je to dáno tím, že zde byla snaha o to přinést co nejvíce, ale tohle se prostě moc nepovedlo. Přesto to není tak špatné. Pokud máte podobné filmy rádi, neurazí vás to.

Katka (2009) - 80 %
Tohle je hodně dobrá depka. Jsou zde i momenty, kdy Katce přejete, aby s tím dokázala seknout, aby se jí podařilo utéct z té závislosti, ale stejně víte, že to nedovede. Helena Třeštíková jde na jistotu, nezastaví se a snímá sebedestrukci jednoho člověka, které ničí droga, ale především se ničí sama. Tohle je film, který se vám dostane pod kůži a ukáže vám lidi, v jejichž společnosti nejspíš být nechcete. Anebo se jimi nechcete stát.

Superpolicajti z Miami (Miami Supercops, 1985) - 75 %
Já vím, že jsem na dvojici Bud Spencer a Terence Hill docela ujetý, ale nemohu si pomoct, mě jejich filmy prostě baví. Čiší z nich taková bezstarostnost, taková pohoda, že se u nich prostě bez problémů uvolním a cítím se prostě v pohodě. Tahle komedie třeba není tak skvělá, ale oni dva ji bez problémů táhnou.

Žádné komentáře:

Okomentovat