sobota 25. června 2016

A.R.C.H.I.E., Kdo najde přítele, najde poklad, Kandidát, Operation: Neighborhood Watch!, The Bodyguard


A.R.C.H.I.E. (2016) - 40 %
Takový klasický rodinný film, který kazí prdící humor, který je tu prostě trapný. Zase se mi ale zamlouvá, že se ve filmu objeví Katharine Isabelle, která to trochu oživí. Superpes je fajn nápad, ale také nic originálního. Místy je to docela zábavné, ale spíš převažuje nuda a místy i trapnost. Prostě rodinná normálka.

Kdo najde přítele, najde poklad (Chi trova un amico trova un tesoro, 1981) - 80 %
Zase jedna z těch komedií dvojice Bud Spencer a Terence Hill, která mě dostala svou banalitou ale i absurdností toho, co se všechno děje. Vlastně to není nic jiného ne cesta za pokladem na jeden pustý ostrov, ale je zde u toho dost nápadů na to, aby vás to bavilo celou dobu. A já jsem se celou dobu bavil. I když jasně, já mám pro dvojici slabost.

Kandidát (2013) - 80 %
Tohle jsem nečekal. Na česko-slovenský relativně nezávislý film překvapivě velmi propracovaný příběh, který funguje a kterému celkem věříte, a to i přesto, že je poměrně minimalistický a zaměřený jen na pár postav, i když jde o volbu prezidenta. Tohle jsou věci, které by se měly dostat do širší distribuce a do kin, ne jen do televize, kde to zapadne.

A další takový ten pěkný film na nedělní odpoledne s dětmi, který dospělí vnímat nebudou a děti si ho za nějakou dobu nebudou ani trochu pamatovat. Já osobně byl hlavně zvědavý na to, jak zestárla Denise Richards, a co si budeme povídat, zestárla, ale stejně se mi na té ženské pořád něco líbí, hlavně jak tu vypadala tak rodinně a mile.

The Bodyguard (2016) - 60 %
Líbí se mi, že byl Sammo tak odvážný, že se pustil do většina hlavních úkolů (režie, hlavní role a choreografie), dokonce se mi líbí i to, že se pokusil o zajímavý, i když zvláštně rozmazaný a zpomalený styl soubojů, ale celkově snímek prostě působí tak nějak nekonzistentně a jednoduše trochu unaveně, jako kdyby té akce bylo i tak moc na herce, přitom jí je příliš málo. Pocta legendám, která by mohla být hodně lepší.

Žádné komentáře:

Okomentovat