čtvrtek 30. června 2016

Beijing Meets Seattle II: Book of Love, Grandhotel, Hany, Run for Your Life, Saat po long 2


Myslel jsem, že to bude pokračování snímku "Bei Jing yu shang Xi Ya Tu", ale ukázalo se, že to je další romantický film se stejnými postavami. A je to další romantický film, který funguje, který má nápad a který je zábavný i dojemný. Wei Tang a Xiubo Wu se k sobě dokonale hodí a jejich chemie krásně funguje.

Grandhotel (2006) - 70 %
Na jednom místě je tolik podivných postaviček, že to vytváří zajímavou a vlastně i krásnou mozaiku osudů, která je v konečném důsledku velmi pozitivní. Herci předvádějí takové výkony, jaké se od jejich rolí očekávají, a já jsem si tenhle film užil. Popravdě jsem vůbec nevěděl, co od něj čekat, no a on mě jen mile překvapil.

Hany (2014) - 30 %
I když ta forma je dobrá a obdivuji každého, kdo se pustí do natáčení bez střihu, tak to je opravdu to jediné, co bych mohl a chtěl obdivovat. Jinak mi to ale přijde neskutečně vyprázdněné a jen ukázka nezajímavých postav - alespoň pro mě nezajímavých - na které se nechci dívat. Každá něčím irituje, i když nejvíc Jiří Kocman. Ani jeden z nich ve skutečnosti nemá co říct.


Run for Your Life (2014) - 40 %
Téma, kterým se snímek zabývá, je docela dobré. To, jak je domácí násilí řešeno už tak dobré není. Jasně, ta iniciativa musí vzejít od ženy samotné, pokud se do takové situace dostane, ale co se vlastně snaží film říct? Že to mají zkusit sami? Prostě toho hajzla sejmout? Třeba jim to vyjde a nepůjdou do basy? Tak nevím...

Saat po long 2 (2015) - 70 %
Není to tak skvělé jako první díl, který byl natočen v roce 2005, ale tvůrci se zaměřily na to samé - přivést divákům akční film, který v sobě bude mít emoce. Ale myslím, že pořád je to hlavně ta akční stránka, díky které si budete snímek pamatovat. Jsou zde souboje, které jsou drsné, ale přitom choreograficky parádní.

Žádné komentáře:

Okomentovat