pátek 17. června 2016

La corta notte delle bambole di vetro, Sudá a lichá, Zastavte vymírání, Rough Cut, Život Davida Galea


Snímek má na giallo několik docela zajímavých prvků. Tím prvním je skutečnost, že se část děje odehrává v Praze. Tím druhým je skutečnost, že se děj točí kolem muže, který je prohlášen za mrtvého, ale my víme, že mrtvý není. Díky tomu má film naprosto jiný nádech a nový náboj. Ani tak jsem se ale nedokázal na film naladit a nedovedl mě pořádně strhnout.

Sudá a lichá (Pari e dispari, 1978) - 70 %
Tohle rozhodně nebude můj nejoblíbenější film s italskou dvojicí, ale na druhou stranu se pořád jedná o dobrou zábavu. Tohle je místy tak ujeté, že se prostě budete muset smát. A i když se postavy na první pohled nemají moc rády, také nic nového, tak stejně víte, že to dobře dopadne pro oba a nakonec si plácnou, nebo tak něco.

Zastavte vymírání (Racing Extinction, 2015) - 80 %
Hodně zajímavý dokument, na který by se měl podívat každý, kterému není tenhle svět ukradený. Je to emotivní a dokáže s vámi pohnout, jak jsou lidé tupí a jak ničí svět opravdu jen pro peníze, pro nic jiného. Dobrý způsob, jak to lidem ukázat. Ale teda musím říct, že titulková píseň v závěru mi skoro celý dojem zkazila. Hnusně tklivé.

Rough Cut (2015) - 20 %
Naprosto obyčejný snímek o diamantech, které se v příběhu ani neobjeví, protože jde více o lidi a jejich vztahy. Jenže celé je to natočené tak nějak bez nápadu, levně, navíc jsem si poprvé uvědomil, jak je náročné točit zvuk přímo na místě, pokud nemáte dobrou techniku. Hrozný film, který je navíc ukrutně dlouhý.

Život Davida Galea (The Life of David Gale, 2003) - 50 %
Tohle mohl být tak skvělý snímek, ale pro mě je prostě scenáristicky nezvládnutý. Herci se snaží, co to jde, i když Kate mi tady prostě vadila, ale scénář se snaží být tak chytrý až je překombinovaný natolik, že je vlastně předvídatelný a víc než překvapivý twist ve vás zní ta politická agitace. Tohle by mohlo být hodně chytré, ale není.

Žádné komentáře:

Okomentovat