úterý 31. března 2015

Hudební komnata, Addicted, Ejecta, Jurassic City, Supremacy


Hudební komnata (Jalsaghar, 1958) - 65 %
Nějak mi indická kinematografie nepřirostla k srdci, což je v případě Raye už celkem na pováženou, protože jeho filmy nejsou špatné. Asi je to tou vizuální stránkou, prostředím. Já nevím. Prostě vidím, že je to dobré, ale nedělá to se mnou skoro nic. Přijde mi to místy zdlouhavé, alespoň na to, že člověk ví, jak to skončí. Přesto taneční scéna mě velmi zaujala.

Addicted (2014) - 10 %
Ano, závislost na sexu může existovat a já jsem docela rád, že na ni film upozorňuje, ale proč to dělá tak neskutečně pitomou, neoriginální, klišovitou cestou? To, jak se hrdinka chová, ze začátku, je tak protivné... Celá nesmělá, ale najednou se u ní vyvíjí chování, které k ní nesedí. Je to závislostí, nebo jen scenáristickou nemohoucností? Protivní, očekávatelné s těžko uvěřitelným rozuzlením v duchu amerického snu.

Ejecta (2014) - 20 %
A zase jeden z těch filmů, co i strašně moc libuje v ruční kameře, kterou já zrovna moc nemusím, Vlastně skoro vůbec. Navíc se na to snaží napasovat něco rádoby drsného o tom, že tam venku něco je. Tak ono tam něco je, to prostě čekáte, ale tady to má být ještě o něco zajímavější, což se ale v konečném důsledku neděje.

Jurassic City (2014) - 10 %
Proč tam jsou sakra na začátku ty studenti na párty??? Tohle je první, co mě rozhodilo. Ne, vlastně druhé, první byly ty příšerně digitální dinosauři. No a pak se to vezlo. Strašné herecké výkony. Neuvěřitelně hrozné digitální efekty. Dialogy, o jejichž debilitě nemá smysl polemizovat. A do toho pořád děsné efekty. Proč se to vlastně nejmenuje "Jurassic Jail"? Další ukázka toho, že s dinosaury by se nízkorozpočtové filmy točit neměly. Ray Wise to nezachrání.

Supremacy (2014) - 30 %
Kdyby to jen nebylo tak křečovité a snímek se tolik nesnažil tlačit na pilu. Možná by to stálo i za to, ale tady není nic na správném místě. Způsob vyprávění a jeho nechronologičnost zde rozhodně neumocňuje zážitek, který je ve skutečnosti jen jednoduchým příběhem zbytečně roztaženým do dvou hodin, kde je chování postav jen těžko uchopitelné a zbytečně předimenzované.

Žádné komentáře:

Okomentovat