neděle 26. října 2014

Yankee Doodle Dandy, All My Dreams on VHS, Jedna za všechny, Malý drak, The Prince


Yankee Doodle Dandy (1942) - 60 %
James Cagney by si možná zasloužil lepší hodnocení a asi by bylo vhodné trochu přihlédnout i k době, kdy to bylo natočeno, ale tohle je pořád silně propagační snímek, který v sobě má místy až trochu moc patosu. James Cagney ale ukazuje svoje mistrovství. Skutečně výborný herec. Jen ten film až tak skvělý není.

All My Dreams on VHS (2009) - 70 %
Nějak jsem od toho filmu nečekal, ale hned mě zaujal ten sci-fi prvek, kolem kterého se celá zápletka točí, ale co bylo ještě lepší, velmi se mi líbila pointa, která tomu celému dodala ten správný náboj. Dobrý, krátký film, který si vystačil se dvěma herci a tím, že z těch nahrávek nevidíme vůbec nic. A to je možná trochu škoda.

Jedna za všechny (The Other Woman, 2014) - 25 %
To ne... Sice je tam pár dobrých momentů a Kate Upton má pěkná prsa, ale to, jak se to na konci zvrtne, jak vyhrají ty správné, to je tak příšerně nutné, že se to dá jen těžko snést. Prostě jen další hollywoodský blábol, který se nebojí ani fekálních vtipů, jež v tomhle podání nemají nic do sebe. No, nic víc jsem nečekal, nic víc jsem nedostal.

Malý drak (Le petit dragon, 2009) - 75 %
Bruce Lee je ikona a já ho mám prostě rád. Jeho filmy jsou skvělé, jen je škoda, že jich je tak málo. Tohle je výborný, vtipný odkaz na mistra bojových umění, který je navíc formálně výborně proveden Vtip a nadhled tomu nechybí ani v jednu chvíli. Možná to někdo bude brát jako neúctu k mistrovi, ale já bych to naopak bral jako velkou a zábavnou poctu.

The Prince (2014) - 60 %
Fajn herecké obsazení, i když ty známé ksichty jsou v menších rolích. Vlastně to vůbec nevadí, protože tahle cesta za nalezením zmizelé dcery je celkem příjemná. Nic převratného, nic ultradrsného, ale jako celek to docela funguje, takže já jsem spíše spokojený než nespokojený.

Žádné komentáře:

Okomentovat