sobota 18. října 2014

Na památku, The Lady Eve, Human Beings, Fontána, Rest


Na památku (For the Reminder, 2012) - 20 %
Tak to ne, tohle mě do kolen opravdu nepoloží, protože se mi nelíbí samotná animace. Ano, grafická stránka je zajímavá, o tom žádná, ale když vás to nechytne, tak co s tím máte dělat? Emoce v tom pro mě zůstaly skrytá a to je tak všechno.

The Lady Eve (1941) - 75 %
Henry Fonda je až neuvěřitelně roztomilý v roli přitroublého boháče, kterého chce krásná neznámá obrat o peníze. Jenže není všechno takové, jak se jeví v plánu a všechno dopadá jinak. Jasně, je to trochu provařené, ale herecké výkony jsou tak výborné, že si prostě musíte tuhle komedii užít, včetně absurdního opakování některých vtipných prvků.

Human Beings (2012) - 50 %
Jak to někdy dopadne, když to s oslavami přeženete a jste pořád ještě mladí. Je to takové absurdní, místy skoro až surreálné, ale není to dějově nějak našlapané. Prostě film o tom, že někdy je celkem drsné se vyspat z opice a zjistit, že to, co jí předcházelo, bylo docela šílené. Podobných filmů je dost, tenhle je laděn dramaticky. Překvapivě.

Fontána (The Fountain, 2006) - 65 %
Mám raději jin Aronofského filmy, to je asi celkem jasné i podle hodnocení, ale tomuhle se se prostě nemůže vzít, že má něco do sebe, že je to primárně příběh o kráse života a lásky. Je vidět, že Aronofsky má skutečně hodně načtený Starý zákon, což prokázal i svým "Noem", ale ani v jednom případně nutně nejde po klasické náboženské stezce, ale přizpůsobuje si všechno podle sebe. "Fontána" ale ani přesto není o nic větším dílem.

Rest (2012) - 75 %
Pak že v rámci zombie žánru už není možné přijít s něčím originálním. Opak je pravdou a snímek "Rest" to jasně dokazuje. Neříkám, že je to film skvělý, ale v rámci žánru zombie celkem originální. Je zajímavý v tom, že je beze slov, je dobrý svými maskami, no a nakonec pobaví i dobro pointou, kdy si uvědomíte, jak pěkná romance to vlastně je.

Žádné komentáře:

Okomentovat