neděle 5. října 2014

Gunga Din, Swimming Pool, Tammy, Crow Moon, Tarzan


Gunga Din (Gunga Din, 1939) - 70 %
Je to takové trochu nevyvážené, člověk neví, jestli to chce být spíš komedie nebo spíš drama. Jsou zde obě polohy, ale dohromady prostě nefungují dokonale, což je škoda, protože Cary Grant je opět neodolatelný. Ten by mohl zahrát kohokoli a kdykoli. Film je zajímavý spíše v komické rovině, ale jsou zde momenty, kterého dostanou asi každého. Hlavně v té rovině osobního humoru.

Swimming Pool (2010) - 80 %
Je hezké vidět, že v České republice jsou mladí, nadějní autoři v oblasti animace. Animace v tomhle případě není nijak krásná, na první pohled, ale to neznamená, že by nedokázala vyjádřit přesně tu myšlenku, kterou autorka chtěla. To se podařilo a v tomhle případě vyniká i krásný příběh, který je ukázkou toho, že fantazie není mrtvá. Pravda, pointa je očekávaná, ale ne v tomhle provedení.

Tammy (2014) - 30 %
Melissa si s manželem napsala scénář na pořádně příšerný film, který se ve vás snaží vyvolat snad všechny emoce, ale to se daří jen u samotné představitelky, která je ale přece jen převážně uječená. Máte pocit, a celkem správný, že tohle už je asi desátý film, kde ji vidíte v podobné roli. Je to škoda, protože ona talent má, ale chtělo by to zajímavější rejstřík rolí. Komedie sama o sobě ničím nevyniká.

Crow Moon (2007) - 70 %
Krásná vizuální stránka je hlavní doména tohoto filmu, u kterého mohou mít někteří diváci pocit, že jim vlastně nic moc neřekl. Ten pocit se u mě také dostavil, ale jak říkám, ten vizuál je v tomhle případě paráda. Asi mám pro tuhle mlžnou černobílou nějakou slabost.

Tarzan (2013) - 40 %
Celkem klasické zpracování legendy, které si myslí, že posunutí do dnešní doby bude zajímavější. 3D animace celkem snesitelná dokonce i u zvířat, ale fantastické prvky jsou zbytečné jen snaha oživit film, který jinak nemá žádný nápad. Celkem podprůměrný animák, který sází na to, že rodinné filmy mají lidé rádi.

Žádné komentáře:

Okomentovat