pátek 31. října 2014

Mighty Antlers, The Seventh Victim, Somalia, Odstřelovač, Deus Ex: The Eyeborg Project


Mighty Antlers (2011) - 30 %
Podle obrázku z filmu jsem čekal celkem zajímavou podívanou, ale ve skutečnosti jsem dostal jen slabou mlátičku, které ta vizuální forma moc nesedí. Je to v konečném důsledku až nesmírně jednoduché, což jsem tak úplně nečekal.


The Seventh Victim (1943) - 80 %
Krásná ukázka toho, že atmosférické horory už se natáčely v době, kdy většina z nás měla ještě daleko k tomu, aby chodila na houby. Skvělý film právě s hlediska své atmosféry, výborná ukázka hry se světlou a tmavou, ale hlavně i s příběhem. Tohle už se také tolik v současné době nevidí. Vlastně skoro vůbec.

Somalia (2011) - 50 %
Krátké a výstižné. Takový jednoduchý vtípek, než cokoli jiného, co místy překvapí docela dobře zvládnutými digitálními efekty. Nikoli tak ve chvíli, kdy Somálec padá do vody. Roboti jsou ale příjemní, stejně jako délka, která je přesně tak akorát, kolik bylo třeba. Minuta na víc už by byla příliš.

Odstřelovač (Sniper, 1993) - 75 %
Už v roce 1993 vidět zpomalené záběry na kulku? Tak to je přece jen něco, co neuvidíte každý den. A ono to těm bláznům docela funguje. Ten příběh z džungle o odstřelovači, je celkem tuctový, ale celkové pojetí a snaha přijít s něčím novým, mě zaujaly. Proto dávám vyšší hodnocení, Třeba si toho někdo všimne a bude se mnou souhlasit.

Ale jo, docela zajímavé spojení hraného dokumentu, dokumentu a videohry, které je v tomhle směru skutečně jedinečné. Krása je v tom smyslu, že v některých oblastech se ta vědecká fikce stává vědeckou pravdou a náš svět se mění. Doufám, že jen k lepšímu.

Žádné komentáře:

Okomentovat