neděle 12. října 2014

Flotsam/Jetsam, Hrozny hněvu, Sleeping Betty, E.T. - Mimozemšťan, Pan Foley


Flotsam/Jetsam (2005) - 20 %
nějaký ten zajímavý záběr tu je, ale to je opravdu všechno a nic moc jiného se čekat nedá. Tohle je označováno jako hra s divákem, ale snímek není ani trochu hravý, naopak je celkem nudný a jen čekáte na to, až skončí. A to je velmi krátký.

Hrozny hněvu (The Grapes of Wrath, 1940) - 70 %
Je to drsný film, kterému se dobře daří zobrazovat to, jaká byla Amerika ve 30. letech, na druhou stranu jsem ale prostě neměl pocit, že by mě snímek dokázal čímkoli ohromit. Dobrý film, který má celkem dost slabých scén a kterému vévodí Henry Fonda, který je jedinečný. Některé myšlenky, které pronášejí postavy, jsou výborné, ale mám pocit, že za to snímek vděčí Steinbeckovi.

Sleeping Betty (2007) - 60 %
Hezká animovaná groteska, která má celkem dost slibných gagů, ale celková pointa je bohužel slabší. Naštěstí v tomhle případě tomu velmi pomáhá grafická stránka, která je prostě pěkná. Tvůrci si ještě zajímavě hrají s animací a podtrhávají tak vtip některých scének. V tomhle směru je snímek velmi příjemný.

E.T. - Mimozemšťan (E.T. the Extra-Terrestrial, 1982) - 80 %
Ale jo, jako rodinnému filmu se tomu dá vytknout máloco, navíc má Spielberg cit pro skutečně epické a zapamatovatelné scény. Je jich tu hned několik. Stejně tak má cit i pro ty správné herecké představitele. Jenže já jsem prostě na "E.T. - Mimozemšťanovi" nikdy neujížděl a to se ani v současné době nijak nezměnilo. Hezké, ale prostě mě to nedojímá. Asi je to až moc profláklé.

Pan Foley (Mr. Foley, 2009) - 70 %
Tady se ukazuje, že když jsou tvůrci hraví, promítne se to pěkně i do celého filmu. Je tu jeden dobrý nápad, který je podán vtipně, ač absurdně. Tohle je navíc ještě podpořeno výbornou cyklickou pointou, která ukazuje, že těch nápadů je vlastně víc a že by se tak dalo pokračovat. Snímek je ale včas utnut, což je jed dobře.

Žádné komentáře:

Okomentovat