pátek 24. října 2014

Být, či nebýt, The Man with the Beautiful Eyes, Montana, New Media, The Captive


Být, či nebýt (To Be or Not to Be, 1942) - 90 %
Výborná komedie o válce, kde jsou až neskutečné momenty, které vám natolik vyrazí dech, že se dokonce i nebudete smát. Přitom jsou to vtipné momenty, ale je strašně hezké vidět, jak si tvůrci dovolili skutečně hodně. Tohle nemohl být film, který by měl Hitler rád, a to je jen dobře. Podobné komedie se dnes už bohužel netočí, protože autoři nevědí, kde je míra a jak si rýpnout tak aby to bolelo.

Myslím si, že Bukowského báseň je skvělá tak, jak je. Její přednes prostřednictvím filmu není nic speciálního. Asi je to můj klasický problém, s poezií ve filmu. Nic moc mi neříká a nikdy mi neříkala. Dokonce ani rýmování v pohádkách moc nemusím. Vizuální styl se k pojetí povídky celkem hodí.

Montana (2014) - 40 %
Trochu to vypadá jako "Karate Kid" zasazený do prostředí londýnských gangů. V tomto směru to rozhodně více funguje jako drsný film a není zde místo pro nějakou sentimentalitu. Na druhou stranu by se dalo očekávat, že to bude ještě o něco drsnější. Kamera ale sem tam uhne.

New Media (2011) - 20 %
Vizuální nic, co nic neřekne. Podobné kousky prostě nemám rád. Je to krátké, což je fajn, ale pokud to nemá co říct, proč se to vlastně dělá? Asi bych byl raději, kdyby se našlo víc lidí, co dělají klasické efekty, než tyhle digitální pokusy. I když se snímek tváří docela novátorsky, ve skutečnosti je dějově celkem standardní. Bohužel.

The Captive (2014) - 60 %
Film, který vypráví zvláštní příběh, ale co se mi líbilo, to byly herecké výkony některých představitelů. Ryan Reynolds byl po delší době zase více než snesitelná, ale kdo mě hodně překvapil, to byl Kevin Durand. Ten tady odvádí skvělou práci a hlavně kvůli němu stojí za to na snímek kouknout.

Žádné komentáře:

Okomentovat