úterý 21. října 2014

Keith Reynolds Can't Make It Tonight, Příběh z Palm Beach, The Arctic Circle, Coherence, Ptačí kluk


Ta jednoduchá animace je spíše ku prospěchu věci, ale rozhodně se nejedná o něco, co by bylo naprosto unikátní. Příběh je ale zajímavě vyprávěný, kdy hlavně ten vypravěč tomu dodává správnou dávku suchého humoru. Díky tomu pak sledujete něco, co vás alespoň trochu může bavit.

Příběh z Palm Beach (The Palm Beach Story, 1942) - 80 %
Preston Sturges dál ukazuje, že konverzační komedie jsou jeho a že dokáže vytvářet výborné postavy. Tady se to projevuje opravdu krásně a epizodní role pobaví skvěle. Hlavně Toto je nezapomenutelný. Film ale stejně tak baví i svým příběhem, který je sice na první pohled jednoduchý, ale zápletka se krásně rozvíjí, až se znovu ocitneme na začátku.

The Arctic Circle (2010) - 35 %
Zajímavé, skoro se chce říct nápadité, jak v animaci, tak i v uvedení příběhu. Jenže pak je najednou konec a vy si uvědomujete, že vlastně k ničemu nedošlo, že potenciál nebyl nijak využit a že jste akorát sledovali to, jak celkem zajímavá loutka kouká na něco, co se tam najednou vzalo. To není zrovna moc.

Coherence (2013) - 80 %
Skvělá ukázka filmového minimalismu, ale především minimalismu fantastického. Výborně paranoidní film, kterému nechybí napětí. Jeden z mála filmů, u něhož jsem si říkal, že tady má pohyblivá kamera skutečně smysl a ještě tomu dodává něco navíc. Když se v tom nezamotáte, je to požitek pro mysl.

Ptačí kluk (Birdboy, 2011) - 45 %
Tak jsem si říkal, že tenhle film chce sdělit něco závažného, ale nějak se mu to tou depresivnější burtonovskou poetikou prostě nedaří. Vizuálně jsou zde zajímavé nápady, ale to je bohužel všechno, co tenhle filmeček nabídne. Je to skoro škoda, protože potenciál určitě měl.

Žádné komentáře:

Okomentovat