středa 15. října 2014

The Mortal Storm, Childhood of a Circle, Zakázaná planeta, The Wall of Death, Life of Crime


The Mortal Storm (1940) - 90 %
Krásný film o tom, jaké bestie lidé někdy jsou. Jeden z mála amerických filmů - a první vůbec, pokud se nepletu - který se opřel do nacismu. Následně byl v Německu zakázán. Docela se divím, že s podobným filmem se přišlo tak pozdě, protože krásně ukazuje, že tím, kdo trpí válkou, jsou jednotlivci a s nimi celý národ, kdy pouze hrstka je těch, kdo chtějí ničit a měnit svět na jeho troskách.

Childhood of a Circle (2011) - 40 %
Hezké, krátké a zapomenutelné. Je zde jeden nápad, který je docela rychle vyčerpán, proto je zde snaha o nějakou příjemnou pointu, která se sice dostavuje, na druhou stranu asi nijak moc neoslní, stejně jako to není emočně nějak vyhrocené. Prostě jen taková jednohubka, která rozhodně nezasytí ani neohromí chuťové pohárky.

Zakázaná planeta (Forbidden Planet, 1956) - 80 %
V dnešní době se řekne, že je to jen něco "Star Trek", jen je potřeba si uvědomit, že tenhle film tu byl ještě před "Star Trekem". Na svou dobu jsou tady neskutečně nádherné efekty a filmu samozřejmě pomáhá i to, že je barevný. Leslie Nielsen byl jako mladý poměrně fešák a jako velitel týmu je parádní. Skvělé sci-fi z doby, kdy by si člověk myslel, že něco tak vizuálně úchvatného ani není možné natočit.

The Wall of Death (2011) - 60 %
Tohle téma je samo o sobě dost zajímavé a některé záběry jsou prostě parádní. Vidět, co ti lidé dokážou, se neomrzí. Tohle není něco, co vidíte každý den. A u toho snímek také končí. Je to nahlédnutí do zákulisí i na scénu, příjemné, ale trochu standardní.

Life of Crime (2013) - 55 %
Není to skvělá komedie, ale rozhodně jsou zde momenty, které zafungují, a to i četně finální pointy. Jennifer Aniston je i pro mě tentokrát snesitelná, hlavně pak v dramatičtějších momentech její herectví překvapivě funguje. Ostatní herci tomu dodávají punc toho, že film je něco víc, než čím opravdu je. Není, ale zabaví to celkem obstojně.

Žádné komentáře:

Okomentovat